Sikeres Bocuse-szereplés
Nyolcadik helyen végzett a magyar csapat a Bocuse d’Or Torinóban megrendezett európai válogatóján, így Pohner Ádám és csapata (Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis, valamint Hamvas Zoltán president) ott lesz jövőre Lyonban, a Bocuse d’Or döntőjén. A mezőny rendkívül erős volt, versenyről versenyre látszik, hogy az újonnan résztvevő országok is egyre komolyabban veszik a felkészülést. Pohner Ádámék sikere azért is nagyon nagy fegyvertény, mert Ádám a mezőny legfiatalabb versenyzője mindössze 25 éves. Ilyen fiatalon, első alkalommal nagyon nagy eredmény ilyen magabiztosan a döntőbe jutni. Reméljük, folytatja azt a hagyományt, amelyet Széll Tamás 2012-ben megkezdett, amikor kilencedik lett, majd négy évvel később megnyerte az európai válogatót. Az eredménnyel rendkívül elégedett fiatal magyar szakács, aki a Kistücsök sous séfje, a verseny után elmondta, hogy rengeteget tanultak az elmúlt hónapokban, aminek nagy hasznát veszik majd a lyoni felkészülésben, de a következő években is.
A húsz résztvevő országból tízen kerültek tovább a világversenyre. Európa csúcsára újra a skandináv szakácsok jutottak; sorrendben Norvégia, Svédország és Dánia állhatott a dobogóra, Finnország pedig a 4. lett. //
Kapcsolódó cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >A legendás étteremkalauz visszatér Magyarországra!
Világszerte elismert szereplővel gazdagodik a magyar gasztronómiai élet. A francia…
Tovább olvasom >Magyar fejlesztésű AI-szoftver írja át a nemzetközi üzleti világot a vendéglátóiparban
A 100%-ban magyar fejlesztésű Everguest Intelligence AI-szoftver nem csupán egy…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >