Sikeres Bocuse-szereplés
Nyolcadik helyen végzett a magyar csapat a Bocuse d’Or Torinóban megrendezett európai válogatóján, így Pohner Ádám és csapata (Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis, valamint Hamvas Zoltán president) ott lesz jövőre Lyonban, a Bocuse d’Or döntőjén. A mezőny rendkívül erős volt, versenyről versenyre látszik, hogy az újonnan résztvevő országok is egyre komolyabban veszik a felkészülést. Pohner Ádámék sikere azért is nagyon nagy fegyvertény, mert Ádám a mezőny legfiatalabb versenyzője mindössze 25 éves. Ilyen fiatalon, első alkalommal nagyon nagy eredmény ilyen magabiztosan a döntőbe jutni. Reméljük, folytatja azt a hagyományt, amelyet Széll Tamás 2012-ben megkezdett, amikor kilencedik lett, majd négy évvel később megnyerte az európai válogatót. Az eredménnyel rendkívül elégedett fiatal magyar szakács, aki a Kistücsök sous séfje, a verseny után elmondta, hogy rengeteget tanultak az elmúlt hónapokban, aminek nagy hasznát veszik majd a lyoni felkészülésben, de a következő években is.
A húsz résztvevő országból tízen kerültek tovább a világversenyre. Európa csúcsára újra a skandináv szakácsok jutottak; sorrendben Norvégia, Svédország és Dánia állhatott a dobogóra, Finnország pedig a 4. lett. //
Kapcsolódó cikkeink
NGM: a SZÉP-kártya tulajdonosok közel 12 százalékkal többet költöttek kártyáikról 2025 első negyedévében, mint tavaly
A SZÉP-kártya tulajdonosok közel 12 százalékkal többet költöttek kártyáikról 2025…
Tovább olvasom >Semsei Rudolf : Nálam mindig a vendég az első!
A Vakvarjú éttermek, a Dobay cukrászdák és a Budapest Party…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben van a hazai vendéglátás
A magyar vendéglátás helyzete jelenleg kettős: míg Budapest egyre népszerűbb…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >