Sikeres Bocuse-szereplés
Nyolcadik helyen végzett a magyar csapat a Bocuse d’Or Torinóban megrendezett európai válogatóján, így Pohner Ádám és csapata (Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis, valamint Hamvas Zoltán president) ott lesz jövőre Lyonban, a Bocuse d’Or döntőjén. A mezőny rendkívül erős volt, versenyről versenyre látszik, hogy az újonnan résztvevő országok is egyre komolyabban veszik a felkészülést. Pohner Ádámék sikere azért is nagyon nagy fegyvertény, mert Ádám a mezőny legfiatalabb versenyzője mindössze 25 éves. Ilyen fiatalon, első alkalommal nagyon nagy eredmény ilyen magabiztosan a döntőbe jutni. Reméljük, folytatja azt a hagyományt, amelyet Széll Tamás 2012-ben megkezdett, amikor kilencedik lett, majd négy évvel később megnyerte az európai válogatót. Az eredménnyel rendkívül elégedett fiatal magyar szakács, aki a Kistücsök sous séfje, a verseny után elmondta, hogy rengeteget tanultak az elmúlt hónapokban, aminek nagy hasznát veszik majd a lyoni felkészülésben, de a következő években is.
A húsz résztvevő országból tízen kerültek tovább a világversenyre. Európa csúcsára újra a skandináv szakácsok jutottak; sorrendben Norvégia, Svédország és Dánia állhatott a dobogóra, Finnország pedig a 4. lett. //
Kapcsolódó cikkeink
Várakozások az USA-ban
Az amerikai Nation’s Restaurant News november eleji cikkében azt taglalta,…
Tovább olvasom >Bocuse d’Or: Tizenharmadik hely és legjobb tál különdíj Magyarországnak
A világ egyik legrangosabb gasztronómiai versenyén, a Bocuse d’Oron Magyarország…
Tovább olvasom >Megvan az itthoni vendéglátóipari költés lélektani határa
Többek között ez is kiderül abból a reprezentatív kutatásból, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
A nyár a Balatoné
Az idei nyáron a teljes magyarországi vendégéjszakák majdnem harmadát a…
Tovább olvasom >A Starbucks újra személyes üzeneteket tesz a kávéspoharakra
A Starbucks új vezérigazgatója, Brian Niccol irányításával visszatér ahhoz a…
Tovább olvasom >Új Guinness rekord: 112 méteres Dobos-torta készült!
Guiness rekordot döntöttek a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Dobos C.…
Tovább olvasom >