Sikeres Bocuse-szereplés
Nyolcadik helyen végzett a magyar csapat a Bocuse d’Or Torinóban megrendezett európai válogatóján, így Pohner Ádám és csapata (Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis, valamint Hamvas Zoltán president) ott lesz jövőre Lyonban, a Bocuse d’Or döntőjén. A mezőny rendkívül erős volt, versenyről versenyre látszik, hogy az újonnan résztvevő országok is egyre komolyabban veszik a felkészülést. Pohner Ádámék sikere azért is nagyon nagy fegyvertény, mert Ádám a mezőny legfiatalabb versenyzője mindössze 25 éves. Ilyen fiatalon, első alkalommal nagyon nagy eredmény ilyen magabiztosan a döntőbe jutni. Reméljük, folytatja azt a hagyományt, amelyet Széll Tamás 2012-ben megkezdett, amikor kilencedik lett, majd négy évvel később megnyerte az európai válogatót. Az eredménnyel rendkívül elégedett fiatal magyar szakács, aki a Kistücsök sous séfje, a verseny után elmondta, hogy rengeteget tanultak az elmúlt hónapokban, aminek nagy hasznát veszik majd a lyoni felkészülésben, de a következő években is.
A húsz résztvevő országból tízen kerültek tovább a világversenyre. Európa csúcsára újra a skandináv szakácsok jutottak; sorrendben Norvégia, Svédország és Dánia állhatott a dobogóra, Finnország pedig a 4. lett. //
Kapcsolódó cikkeink
Lángos-luxus a Balatonnál: már 3900 forintba is kerülhet egy sajtos-tejfölös
A klasszikus balatoni lángos egykor filléres retró ételnek számított, 2025…
Tovább olvasom >Továbbra is durvák a balatoni árak
A Balatonnál nyaralók idén sem számíthatnak olcsó étkezésre – különösen…
Tovább olvasom >MVI éves statisztikai helyzetjelentés a vendéglátásról
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) évente közzéteszi a vendéglátásról szóló…
Tovább olvasom >További cikkeink
Július végén megkezdődik a Körszálló újjáépítése
Július végén elindul a budai városkép egyik meghatározó épülete, a…
Tovább olvasom >Ha sárga a mosogatószivacsod… – A nap képe
…akkor ajánlunk egy tárolóeszközt hozzá: egészen biztos mindig vidám lesz…
Tovább olvasom >