Jelentkezés a Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsversenyre

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 02. 15. 09:52

A Chaîne des Rôtisseurs Világszervezet szabályzata alapján, ez évben XXII. alkalommal rendezzük meg a Chaîne Egyesülethez tartozó „Chaîne” szállodákban és éttermekben dolgozó ifjú szakácsok részére a „Jeunes Chefs Rôtisseurs” Magyarországi Szakácsverseny nemzeti válogatójára.

A versenyen olyan fiatal szakács indulhat, aki 2017. szeptember 1. napjáig nem tölti be a 27. életévét, egy a Chaîne Egyesülethez tartozó szálloda/étterem magyar állampolgársággal, vagy nem magyar állampolgársággal, de érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező főállású munkatársa, akit a szálloda/étterem tulajdonosa/igazgatója benevez a versenyre, ugyanakkor tekintettel arra, hogy idén a versenyen 2 turnusban összesen 5-5 versenyző tud indulni, amennyiben 10 főnél több nevezés érkezik, a tréningnap első felében előválogatásra kerül sor, s ebben az esetben a nevezés feltétele az előválogatáson való sikeres szereplés is*.

Az „Jeunes Chefs Rôtisseurs” verseny évenkénti rendszeres megszervezésével is szeretnénk elérni, hogy a „Chaîne-házak”-ban dolgozó fiatal szakácsok oktatásával és nevelésével – ezen versenyre való felkészítéssel és részvételükkel is – magas színvonalat érjenek el.

A versenyzőknek önállóan, a meglepetés kosár alapanyagainak felhasználásával, 3 fogásos menüt kell elkészíteniük 4 személy részére: hideg vagy meleg előétel, főétel körettel, desszert. Az ételeket az elmúlt évekhez hasonlóan a szakma által elismert hazai képviselői fogják értékelni.
A fentiekkel összhangban, az elmúlt évekhez hasonlóan, az idei évben is a benevezett versenyzők számára felkészítő tréninget tartunk, amelyen a versenyzők megjelenésére feltétlenül számítunk. A tréning részvételi díja 28.000 Ft/fő, melynek költségét a versenyzők számára a Chaîne Egyesület átvállalja.

A tréning (*előválogató) dátuma: Egyeztetés alatt
A tréning (*előválogató) helyszíne: Egyeztetés alatt
A verseny dátuma: 2017. május 10. szerda
A verseny helyszíne: METRO Gasztroakadémia, 2041 Budaörs, Budapark, Keleti 3.
Az eredményhirdetés dátuma: 2017. május 13. szombat
Az eredményhirdetés helyszíne: Magyar Tudományos Akadémia
A program változtatásának jogát fenntartjuk.
A versenyzőket, kísérőiket és munkaadóikat szeretettel várjuk a Magyar Tudományos Akadémián tartandó gálavacsorára, amelynek végén kerül sor az eredményhirdetésre.
A versenyzők a gálavacsorán a Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság vendégeként vesznek részt.
A nemzeti verseny első helyezettje jogot nyer arra, hogy induljon az „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2017. évi Világ Bajnokságon, amely idén Perth-ben (Ausztrália) kerül megrendezésre 2017. szeptember 16-án. A Chaine Egyesület a nemzeti versenyen győztes ifjú szakács részére biztosítja a világ versenyen való részvétel feltételét, a 600 EUR nevezési díjat.

A hazai verseny és tréning előkészítésére és lebonyolítására technikai igazgatóként felkértük Kovács-Siklósi Lázárt (Lázár Chef), Conseiller Culinaire, Egyesületünk elnökségi tagját.
Kérjük a „Chaîne Házak” vezetőit, hogy különös gonddal készítsék fel versenyzőiket az eredményes hazai versenyre.

A 2017. évi hazai verseny nevezési díja 30.000,- Ft., amely összeget 2017. március 24-ig, péntekig a Chaine Egyesület számlájára utalni szíveskedjenek.
Budapest Bank – 10103805-03171936-00000002

Egyesületünk a fenti nevezési díjból biztosítja a hazai versennyel kapcsolatos kiadásokat, valamint az ünnepélyes díjkiosztó költségeit. A verseny helyszínére való utazást és a versennyel kapcsolatban felmerülő egyéb kiadásokat (pl. szálloda) a küldő Chaine házaknak
kell fedezni.

A lenti „Nevezési lap”-ot legkésőbb 2017. március 24. péntek 12:00-ig szíveskedjenek a Chaîne Egyesület központi e-mail címre ([email protected]) kitöltve visszaküldeni.
A benevezett versenyzőnek a nevezést követően részletes tájékoztatást küldünk a tréningnapról és a verseny lebonyolításáról.

Szabados Bettina asszisztensünk, a 06-30-968-4143 telefonon, és a [email protected]ine.hu e-mail címen készséggel áll rendelkezésre a versennyel és a Chaine belépéssel/tagsággal kapcsolatban felmerülő további kérdések esetén.

NEVEZÉSI LAP
Alulírott, ……………………………… a Chaîne des Rôtisseurs Baráti Asztaltársaság
tagja, a ………..…………………………………………………………………….…………..
szálloda / étterem (címe) ……………………………………………………….…………..……
Igazgatója / Tulajdonosa nevezni kívánom

a 2017. évi XXII. „Jeunes Chefs Rôtisseurs” Magyarországi Szakácsversenyre (Nemzeti válogató)

a szállodánkban / éttermünkben dolgozó, 2017. szeptember 1. napjáig 27. életévét be nem töltő, főállású szakácsunkat, akinek útlevél / személyi igazolvány másolatát mellékelem.
A versenyző neve: ………………………………………….………………
A versenyző születési ideje: ……… év…………………… hó…… nap
A versenyző mobil telefonszáma: ………………………………………
A versenyző e-mail címe: ………………………………………….…….

Vállalom, hogy a verseny szervezéséhez 30.000,- Ft, azaz harmincezer forint nevezési díjjal hozzájárulok, amely összeget az Egyesület alábbi számlájára átutalok a nevezési határidő végéig, 2017. március 24-ig.
Chaîne des Rôtisseurs Baráti Asztaltársaság
Budapest Bank – 10103805-03171936-00000002

Dátum:………………………, 2017. …………hó ……nap.

………………………………………
Chaine Ház Igazgató / Tulajdonos
aláírás és pecsét

Melléklet:
Versenyző útlevelének/személyi igazolványának másolata

Kapcsolódó cikkeink