Shop!X 2020 – fenntartható jövő konferencia

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2020. 11. 03. 11:02

November 9-12. közt tartja online nemzetközi konferencia sorozatát a POPAI anyaszervezete a Shop!. Az előadások, workshopok és panelbeszélgetések a fenntartható jövő témája köré szerveződnek.

Shop!X 2020 konferencia sorozat

Négy napon keresztül, magyar idő szerint délután 4 órától 8-9 óráig tartanak az online programok, köztük az „Innovation Labs” vezetett csoport szekciók is. Most még 20%-os last minutes kedvezménnyel lehet jelentkezni a ShopX-2020-LASTCHANCE20 kóddal.

Retail Challenge ötletverseny

Megelőző eseményként november 4-5-én, nemzetközi Retail Challenge (Kereskedelmi kihívás) virtuális dizájn versenyt hirdettek, amelyre több magyar résztvevő is meghívást kapott. A szakmában ismert tervezők, gyártók, márkák és kereskedők képviselőiből álló vegyes, nemzetközi csoportok a valós kihívásokra keresik a választ. A nemzetközi csapat csoportmunkában született ötleteit, megoldásait, inspirációit akár már másnap felhasználhatják a résztvevők a napi munkájukban. A kidolgozott javaslatokat a csoportok videó összefoglalóban mutatják be a Shop!X 2020 konferencia nyitónapján. A tavaly, még személyes eseményként megtartott 2019 Shop!X Retail Challenge győztes csapata (Marriott, Home Depot, Coca-Cola, Carnival, Chick-Fil-A és mások részvételével) egy borközpont ötletével nyerte el az első helyezést, aminek összefoglaló videója itt látható:

Nyitónapi ünnepségek

November 9-én a szervezet éves taggyűlése keretében a Shop! új vezetősége, köztük az új elnök, Joel Katterhagen is bemutatkozik az USA és a nemzetközi tagságnak. Bemutatásra kerül a szervezet új kezdeményezése, a Shop! Marketplace valamint a 2021-re tervezett célok és prioritások is.

A Shop! Hall of Fame (Hírességek csarnoka) tagjai közé jelölt és kiválasztott szakmabelieket a Shop! Honors & Recognition Awards Ceremony (Tisztelet és elismerés díjátadó) keretében hirdetik ki és ünneplik meg.

A nyitónap a november 4-5-én tartott Retail Challenge ötletverseny csoportjai által készített videók bemutatásával zárul.

Kereskedelmi, társadalmi, kulturális ökoszisztéma

November 10-11-12. délutánjain a fenntarthatóság különböző aspektusait vizsgálhatják meg az előadókkal közösen a résztvevők. A gondolatébresztő első előadást Ken Nisch, a JGA Branded Enviroments (Márkás környezetek) elnöke tartja, frissen publikált új könyve (Sustainability for Retail: How Global Retail Leaders Create Successful Environmental, Social, and Cultural Innovations / Fenntarthatóság a kereskedelemben: hogyan hoznak létre a globális kereskedelmi vezetők sikeres környezeti, társadalmi és kulturális újításokat) alapján.

A továbbiakban a fenntarthatóság viszonyulását a wellness, a márka transzparencia, a vállalatok társadalmi felelősségvállalása (CSR), a phigital (fizikai és digitális összeolvadás), az omnichannel (csatornákat egyszerre használó), a showrooming (fizikai boltok bemutatóteremmé átalakulása), a környezeti reziliencia (veszélyek, zavarok rugalmas kezelése) és hasonló aktuális globális trendek és problémák tükrében vitatják meg az iparági szereplők különböző szemszögét is figyelembe véve.

Az utolsó napon az ITR Economics „A félelmen és a zajon túl 2020-2022” jövőbe tekintő előadása, az Innovation Labs workshopok konklúzióinak bemutatása és a Retail Challenge ötletverseny ünnepélyes eredményhirdetése és díjkiosztója zárja le a Shop!X 2020 konferencia sorozatot, amelyre még várják a jelentkezőket, last minute 20% kedvezménnyel az alábbi promóciós kóddal: ShopX-2020-LASTCHANCE20.

Shop! és POPAI logók

 

Kapcsolódó cikkeink