Shoot the chef!

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 02. 05. 08:00

Az ausztráliai Sydneyben hirdetik meg évente a világ – tudomásunk szerint – egyetlen gasztronómiai művészfotóversenyét, Shoot the Chef címen. Az egyszerűség kedvéért ne firtassuk a pályázat elnevezésének „további rétegeit”, a címet fordítsuk így: Kapd le a séfet.
A 2008. évi megmérettetés győztes képei (közülük mutatunk néhányat) magukért beszélnek, magyarázni őket fölösleges lenne. Annyit viszont érdemes elmondani, a humorra igen fogékony zsűri a nagydíjat Jeremy Simons képének ítélte, amelyhez a város egyik előkelő halétterme, a Rose Bay’s Pier 54 éves szakácsa, Greg Doyle, az optimális eredmény kedvéért közel fél óráig „pózolt” a helyi halpiac egyik hűtőasztalán, tucatnyi frissen fogott tonhal társaságában.

Kapcsolódó cikkeink