SGS a klímaváltozás ellen

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 08. 00:02

Az SGS a világ vezető minőségellenőrző, vizsgáló és tanúsító vállalataként tudatában van társadalmi felelősségének. Elkötelezett a környezetvédelem ügye mellett, és támogatja a klímaváltozással kapcsolatos figyelemfelhívó programokat.

Ilyen a "100 KÉP A VILÁGBÓL" program, amelynek  fő támogatójaként az SGS célja, hogy felhívja a figyelmet az emberi tevékenységnek a Föld éghajlatára gyakorolt káros hatásaira. A program keretében világhírű fotósok 100 fényképének felhasználásával album készült. A képek mellett közérthető leírások segítik az éghajlati problémák megértését, a fényképek pedig a klímaváltozás által különösen veszélyeztetett helyszíneket mutatják be.
Szintén a klímaváltozás elleni fellépésre és a környezettudatosságra hívja fel a figyelmet az SGS azzal, hogy idén vásárolt 600 db fát és bokrot, amelyek elültetésében a cég munkatársai is tevékenyen részt vettek a kunszállási rekultivált hulladéklerakó területén kialakított parkban.
Az SGS legfontosabb környezetvédelmi szolgáltatásai között találjuk az ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszerek tanúsítását. Ma már több nemzetközi cég is kizárólag az SGS auditjait, illetve tanúsítványait fogadja el beszállítóitól és alvállalkozóitól.
Közvetlenül a klímaváltozás hatásainak mérséklését szolgálja az SGS részvétele az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklésére irányuló programokban. (Közismerten a széndioxid-kibocsátás hitelesítése.)
Az SGS igazolja továbbá – az FSC nemzetközi szervezet felhatalmazása és szabványai alapján – a fenntartható erdőgazdálkodás követelményeit, valamint azt, hogy a fa- és papír alapanyagú termékek ilyen erdőből származnak.
Az SGS továbbá rendszeresen tart különböző rendszerszabványokról – így a nyáron megjelent,  az energiagazdálkodási irányítási rendszerekről szóló BS EN 16001:2009 számú szabványról is – tájékoztatókat, képzéseket, melyekről az alábbi honlapon tájékozódhat: www.hu.sgs.com/training.
Kapcsolódó cikkeink