Sertéshúsban is találtak dioxint Németországban
Tojás, csirkehús után első ízben mutattak ki dioxint sertéshúsban, a minta olyan állatból származik, amelynek gazdája a botrány nyomán kétes hírnévre szert tett schleswig-holsteini üzemből szerezte be az állatai hízlalásához szükséges tápot – ismertették a hannoveri mezőgazdasági minisztériumban.
A tíz éven belül az ötödik németországi élelmiszerbotrány hullámai a politika porondjára is elértek. Az uniópártok (CDU/CSU) alsóházi frakciójának fogyasztóvédelmi szóvivője, Peter Bleser fölöslegesnek tartja a vonatkozó törvények módosítását. Egy keddi regionális újságban kijelentette, az önellenőrzés jól működik. Ráadásul a tápkeverő üzemek ígéretet tettek arra, hogy a jövőben minden egyes, takarmányozási célra készült zsírszállítmányt külön meg fognak vizsgálni – tette hozzá.
A szövetségi és a tartományi kormányok országos figyelemfelhívó platformot akarnak létrehozni az élelmiszeripar számára. Mivel az élelmiszerek ellenőrzése Németországban a tartományok hatáskörébe tartozik, ezek eddig többnyire csak saját illetékességi körükben adtak ki tájékoztatást gyanús termékekről. A tervezett internetes platform, amelynek kialakításán már „gőzerővel dolgoznak”, tartalmazni fogja az összes országos hatáskörű szerv, illetve hatóság figyelemfelkeltő felhívásait.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >Régiók harca: ezek a legnépszerűbb ételek a magyarok szerint
Mexikói ételekből az országos átlag ötszöröse fogy Debrecenben, míg Szeged…
Tovább olvasom >Vállalkozásra szabott csarnokok segítik a KKV-k fejlődését és növekedését
A RaktárAD belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező logisztikai fejlesztő új fejezetet…
Tovább olvasom >