Sertéshúsban is találtak dioxint Németországban
Tojás, csirkehús után első ízben mutattak ki dioxint sertéshúsban, a minta olyan állatból származik, amelynek gazdája a botrány nyomán kétes hírnévre szert tett schleswig-holsteini üzemből szerezte be az állatai hízlalásához szükséges tápot – ismertették a hannoveri mezőgazdasági minisztériumban.
A tíz éven belül az ötödik németországi élelmiszerbotrány hullámai a politika porondjára is elértek. Az uniópártok (CDU/CSU) alsóházi frakciójának fogyasztóvédelmi szóvivője, Peter Bleser fölöslegesnek tartja a vonatkozó törvények módosítását. Egy keddi regionális újságban kijelentette, az önellenőrzés jól működik. Ráadásul a tápkeverő üzemek ígéretet tettek arra, hogy a jövőben minden egyes, takarmányozási célra készült zsírszállítmányt külön meg fognak vizsgálni – tette hozzá.
A szövetségi és a tartományi kormányok országos figyelemfelhívó platformot akarnak létrehozni az élelmiszeripar számára. Mivel az élelmiszerek ellenőrzése Németországban a tartományok hatáskörébe tartozik, ezek eddig többnyire csak saját illetékességi körükben adtak ki tájékoztatást gyanús termékekről. A tervezett internetes platform, amelynek kialakításán már „gőzerővel dolgoznak”, tartalmazni fogja az összes országos hatáskörű szerv, illetve hatóság figyelemfelkeltő felhívásait.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A magyar élelmiszerpiacon komoly árverseny alakult ki, mivel a forgalom…
Tovább olvasom >A magyar vásárlók stresszmentes karácsonyt szeretnének: online előre vásárolnak és 100 000 forint felett költenek ajándékokra
A magyarok idén több mint 100 000 forintot terveznek karácsonyi…
Tovább olvasom >Visszaesett az élelmiszerár-emelkedés, nem várható jelentős drágulás év végéig
Az elmúlt két évben meredek élelmiszerár-emelkedést tapasztaltak a fogyasztók Magyarországon,…
Tovább olvasom >