Sertéshúsban is találtak dioxint Németországban
Tojás, csirkehús után első ízben mutattak ki dioxint sertéshúsban, a minta olyan állatból származik, amelynek gazdája a botrány nyomán kétes hírnévre szert tett schleswig-holsteini üzemből szerezte be az állatai hízlalásához szükséges tápot – ismertették a hannoveri mezőgazdasági minisztériumban.
A tíz éven belül az ötödik németországi élelmiszerbotrány hullámai a politika porondjára is elértek. Az uniópártok (CDU/CSU) alsóházi frakciójának fogyasztóvédelmi szóvivője, Peter Bleser fölöslegesnek tartja a vonatkozó törvények módosítását. Egy keddi regionális újságban kijelentette, az önellenőrzés jól működik. Ráadásul a tápkeverő üzemek ígéretet tettek arra, hogy a jövőben minden egyes, takarmányozási célra készült zsírszállítmányt külön meg fognak vizsgálni – tette hozzá.
A szövetségi és a tartományi kormányok országos figyelemfelhívó platformot akarnak létrehozni az élelmiszeripar számára. Mivel az élelmiszerek ellenőrzése Németországban a tartományok hatáskörébe tartozik, ezek eddig többnyire csak saját illetékességi körükben adtak ki tájékoztatást gyanús termékekről. A tervezett internetes platform, amelynek kialakításán már „gőzerővel dolgoznak”, tartalmazni fogja az összes országos hatáskörű szerv, illetve hatóság figyelemfelkeltő felhívásait.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GKI: Romló bizalmi indexek és gazdasági kilátások Magyarországon
Novemberben mind az üzleti szféra, mind a fogyasztók pesszimistábbá váltak…
Tovább olvasom >Negyvenhét éves csúcsot döntött az arabica kávé ára
Az arabica kávé határidős jegyzése 47 éve nem látott szintre,…
Tovább olvasom >Százharminc új járművel készül a megnövekedett ünnepi forgalomra a Magyar Posta
A Magyar Posta több mint 7 millió csomag kézbesítésére számít…
Tovább olvasom >