Sejtalapú hús előállításáról és forgalmazásáról állapodott meg a Migros és a SuperMeat
A svájci Migros egyetértési megállapodást írt alá az izraeli élelmiszer-technológiai start-uppal, a SuperMeattel a laborban növesztett hús előállításának és kereskedelmi méretekben történő forgalmazásának felgyorsítása céljából. A megállapodás értelmében a legnagyobb svájci élelmiszer-kereskedelmi lánc és vezető hústermelő a SuperMeatbe invesztál.
Emellett a Migros a szintén svájci Givaudan és Bühler cégekkel együtt megalapították a Cultured Food Innovation Hubot azzal a céllal, hogy létrehozzanak egy a sejttenyésztett hús további kutatására és növesztésére alkalmas kísérleti üzemet.
A Tel Avivban központtal rendelkező SuperMeat állati sejtből tenyésztett minőségi csirkehús-előállítással foglalkozik fenntartható és állatbarát módon.
Kapcsolódó cikkeink
Csökkenti non-food kínálatát az Aldi Svájcban
Jelentősen átalakítja üzleteinek belső elrendezését az Aldi Svájcban. A diszkont…
Tovább olvasom >150 munkahelyet szüntet meg Migros Supermarket AG üzletmenetének racionalizálása során
A Migros Supermarket AG, a Migros szupermarket üzletága, 2024. július…
Tovább olvasom >A Migros CoffeeB gépe: zéró hulladék a kávézás új szintre emelése
A svájci Migros vállalat bemutatta legújabb kávézási technológiáját, a CoffeeB…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rendkívüli fogyasztóvédelmi ellenőrzést indítanak az ételfutár cégeknél
A fogyasztóvédelemért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium rendkívüli fogyasztóvédelmi vizsgálatot indít a…
Tovább olvasom >Csökkent a Ryanair nyeresége az első üzleti félévben: bevételnövekedés mellett mérsékelt eredmény
A Ryanair, Európa egyik legnagyobb fapados légitársasága, jelentős nyereségcsökkenést könyvelt…
Tovább olvasom >Omnichannel Scale 2024 – Miként maradhatnak versenyképesek a magyar kereskedők?
Mindannyian érezzük, hogy valami nagyon megváltozott a kereskedelemben. A digitális…
Tovább olvasom >