Sejtalapú hús előállításáról és forgalmazásáról állapodott meg a Migros és a SuperMeat
A svájci Migros egyetértési megállapodást írt alá az izraeli élelmiszer-technológiai start-uppal, a SuperMeattel a laborban növesztett hús előállításának és kereskedelmi méretekben történő forgalmazásának felgyorsítása céljából. A megállapodás értelmében a legnagyobb svájci élelmiszer-kereskedelmi lánc és vezető hústermelő a SuperMeatbe invesztál.
Emellett a Migros a szintén svájci Givaudan és Bühler cégekkel együtt megalapították a Cultured Food Innovation Hubot azzal a céllal, hogy létrehozzanak egy a sejttenyésztett hús további kutatására és növesztésére alkalmas kísérleti üzemet.
A Tel Avivban központtal rendelkező SuperMeat állati sejtből tenyésztett minőségi csirkehús-előállítással foglalkozik fenntartható és állatbarát módon.
Kapcsolódó cikkeink
A Vatikán birtokán mintagazdaság nyílik, ahol „pápai” olajat és bort termelnek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A fenntartható turizmus fejlesztését segítő uniós program indult Szegeden
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >ISM 2025: A snack- és édesipar globális találkozóhelye
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Dr. Pogátsa Zoltán a magyar gazdaság állapotáról: Sem aranykor, sem apokalipszis
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Az euróövezeti GDP 0,1 százalékkal nőtt a második negyedévben az előző negyedévhez képest
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >KSH: az előző év azonos időszakához mérten 1,0 százalékkal mérséklődött, az előző hónaphoz képest 2,0 százalékkal bővült az ipari termelés
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >