Sejtalapú hús előállításáról és forgalmazásáról állapodott meg a Migros és a SuperMeat
A svájci Migros egyetértési megállapodást írt alá az izraeli élelmiszer-technológiai start-uppal, a SuperMeattel a laborban növesztett hús előállításának és kereskedelmi méretekben történő forgalmazásának felgyorsítása céljából. A megállapodás értelmében a legnagyobb svájci élelmiszer-kereskedelmi lánc és vezető hústermelő a SuperMeatbe invesztál.
Emellett a Migros a szintén svájci Givaudan és Bühler cégekkel együtt megalapították a Cultured Food Innovation Hubot azzal a céllal, hogy létrehozzanak egy a sejttenyésztett hús további kutatására és növesztésére alkalmas kísérleti üzemet.
A Tel Avivban központtal rendelkező SuperMeat állati sejtből tenyésztett minőségi csirkehús-előállítással foglalkozik fenntartható és állatbarát módon.
Kapcsolódó cikkeink
ISM 2025: A snack- és édesipar globális találkozóhelye
Idén február 2 és 5 között újfent Kölnben adtak találkozót…
Tovább olvasom >Fenntarthatóbb sörök – A nap képe
Sörök nem szabványos, frissként nem eladható gyümölcsökből.
Tovább olvasom >Átszervezi Tegut leányvállalatát a svájci Migros Zürich
Átfogó átszervezést tervez végrehajtani német leányvállalatánál, a Tegutnál a svájci…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >