Sejtalapú hús előállításáról és forgalmazásáról állapodott meg a Migros és a SuperMeat
A svájci Migros egyetértési megállapodást írt alá az izraeli élelmiszer-technológiai start-uppal, a SuperMeattel a laborban növesztett hús előállításának és kereskedelmi méretekben történő forgalmazásának felgyorsítása céljából. A megállapodás értelmében a legnagyobb svájci élelmiszer-kereskedelmi lánc és vezető hústermelő a SuperMeatbe invesztál.
Emellett a Migros a szintén svájci Givaudan és Bühler cégekkel együtt megalapították a Cultured Food Innovation Hubot azzal a céllal, hogy létrehozzanak egy a sejttenyésztett hús további kutatására és növesztésére alkalmas kísérleti üzemet.
A Tel Avivban központtal rendelkező SuperMeat állati sejtből tenyésztett minőségi csirkehús-előállítással foglalkozik fenntartható és állatbarát módon.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóbb sörök – A nap képe
Sörök nem szabványos, frissként nem eladható gyümölcsökből.
Tovább olvasom >Átszervezi Tegut leányvállalatát a svájci Migros Zürich
Átfogó átszervezést tervez végrehajtani német leányvállalatánál, a Tegutnál a svájci…
Tovább olvasom >6-os pakk, 2024 – A nap képe
A kanadai sziklagleccserből származó Rök víz arculatához a fenntarthatóság gondolata…
Tovább olvasom >További cikkeink
MBH Bank: A januári inflációs adat után 4,6%-ra emeljük idei inflációs prognózisunkat
A decemberi 4,6%-os év/év alapú áremelkedést követően 2025. januárban 5,5%-kal…
Tovább olvasom >Az ESG fenntarthatóság egyre fontosabb a hazai kkv-k számára
A fenntarthatóság és a vállalatirányítási szempontok (ESG: Environmental, Social, Governance)…
Tovább olvasom >Nem magyar sajátosság a kiugró januári infláció – ekkor fékezhet az áremelkedés
Az év eleji áremelések hatásai egyértelműen megmutatkoznak a legfrissebb inflációs…
Tovább olvasom >