Segítség a hízottbika-tartóknak
Pénteken megkezdődik a húsmarha ágazatban a hízottbika tartáshoz kapcsolódó, nemzeti költségvetésből finanszírozott támogatásra elkülönített több, mint egymilliárd forint kifizetése.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2024/01/bull-2438032_640-300x189.jpg)
(Fotó: Pixabay)
A hízottbika átmeneti nemzeti támogatás 2023. évi keretösszege 1,01 milliárd forint, ez a gazdálkodók számára bázisjogosultságonként 15.000 forint kifizetését teszi lehetővé. A Magyar Államkincstár pénteken indítja el az összesen mintegy 4.300 termelő számára az utalásokat.
Az érintett állattartók a támogatást már a frissített bázisjogosultságok után kapják, amelynek megállapítását a 2023. évi egységes kérelmek benyújtási időszakában lehetett igényelni.
A húshasznú szarvasmarha ágazat jelentős exportágazat és foglalkoztató, 2023-ban összesen 145,4 milliárd forint értéket termelt, az élő szarvasmarha és a marhahús exportárbevétele 2023 első 10 hónapjában 209 millió euró volt. A forrás likviditási segítséget nyújt a termelési kapacitások fenntartásához.
AM
Kapcsolódó cikkeink
Főleg erjesztett és szálas tömegtakarmányokkal etették az állatokat 2023-ban
Magyarországon az állatok etetésére 2023-ban a szarvasmarhák esetében 7598 ezer…
Tovább olvasom >Az agrártanácsnak meg kell mutatnia a 2027 utáni agrárpolitika fő irányait
Az Európai Unió Tanácsa féléves magyar elnökségének célja, hogy az…
Tovább olvasom >Sütve, főzve is ízletes a friss magyar csemegekukorica
A csemegekukorica a nyár egyik slágerzöldsége. Kevesen tudják azonban, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Akadálymentesíti csomagolásait a Müller az Egyesült Királyságban
Minden márkás termékének csomagolásán NaviLens kódot helyez el a Müller,…
Tovább olvasom >Új termékigazgatót nevezett ki az Auchan
Július 1-től Varga László látja el az Auchan Magyarország termékigazgatói…
Tovább olvasom >Magyar szakembert lett a Danone kelet- és közép-európai értékesítési vezetője
Bolyós Enikő idén júliustól budapesti székhellyel szervezi és irányítja a…
Tovább olvasom >