Sátoraljaújhelyen nyit új áruházat a Praktiker

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 22. 11:09

1500 négyzetméteres új áruházat nyit Sátoraljaújhelyen a Praktiker még az idei esztendőben egy korábbi üzletegység épületét kibérelve. A Praktiker első alkalommal fog megnyitni kis alapterületű barkácsáruházat Magyarországon.

A Praktiker az átalakuló hazai barkácspiacon saját működésének optimalizálására, a karácsonyi boomra és új áruházának megnyitására fókuszál a következő időszakban. A Praktiker arra számít, hogy átrendeződik a piac, de mivel piackutatások szerint a kereslet továbbra sem nő jelentősen a barkácscikkek és a lakberendezési termékek iránt, új stratégiára van szükség, ami biztosítja a stabil és kiszámítható működést a barkácsáruházak számára.

A Praktiker idén augusztusban cáfolta, hogy kivonulna a magyar piacról, s bejelentette: folytatja korábbi években megkezdett expanzióját. Olyan 1000-1500 négyzetméteres üzletegységek megnyitását tervezi, ami teljesen új formátum a lánc életében. Az első ilyen kis alapterületű áruház Sátoraljaújhelyen fog megnyílni még az idei esztendőben. A település és vonzáskörzete az elemzések szerint rendelkezik olyan vásárlóerővel, ami képes fenntartani egy Praktiker áruházat, ebben közre játszik az országhatár közelsége is.
Az új üzletegységben a Praktiker a helyi igények azonnali kiszolgálására, a szortiment kialakításakor pedig a teljes árucsoportos készlet bemutatására törekszik, emellett külön hangsúlyt fektet a vevői rendelések kielégítésére, valamint elérhetővé teszi a szolgáltatások teljes skáláját. A Praktiker sátoraljaújhelyi áruháza azokra fókuszál, akik helyben keresnek gyors, praktikus megoldásokat a ház körüli teendőkhöz és mindennapi élethelyzetekhez, illetve felújításokat terveznek a közeljövőben. Az új áruház épületét a Praktiker bérelni fogja.

A Praktiker a tervek szerint jövő év elején újabb üzletegységet fog megnyitni hasonló kereskedelmi koncepció keretében.

Kapcsolódó cikkeink