Salátákkal erősít a McDonald’s

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 07. 22. 00:00

Az év végéig várhatóan 2,8 millió adag salátát fognak az étteremlánc vendégei elfogyasztani.

Az egyre hangsúlyosabb szerepet játszó egészséges és változatos étkezési kultúrát a McDonald’s a maga eszközeivel igyekszik népszerűsíteni, az eredmények szerint sikerrel. A kínálatban szereplő
saláták egyre kedveltebbek, és míg a
salátafogyasztás mennyisége országos
viszonylatban változatlan maradt, a McDonald’s évről-évre
több salátát forgalmaz. A választéknak
ma már természetes elemét képező saláták
2001-ben jelentek meg az étterem kínálatában,
de igazi menetelésük csak az utóbbi években,
a prémium saláták megjelenésével
indult el. A mára törzsközönséget vonzó
saláták köretként és főételként
is gyakran kerülnek a tálcákra, népszerűségüknek
jót tett a prémium kínálat tavaszi
megújulása, valamint az, hogy a Kertész saláta
2008 januárjában bekerült a „Párszázas”
ajánlatok közé, és ezzel mindjárt
130%-kal növelte forgalmát. A tavalyi év során
összesen 31.517 tonna salátát használtak
fel az éttermekben, idén ez a mennyiség akár
40 ezer tonnára is növekedhet. Az újítások
és a kedvezményes ajánlat eredményeképpen
a forgalom már az év első három hónapjában
elérte az előző év első hat hónapjának
eredményét, az év végéig pedig fél
millióval is növekedhet az eladott adag saláta
mennyisége.

A vállalat nem csak a saláta
és zöldségfogyasztás növelését
tartja szem előtt, hanem más, az egészségre
kedvező hatású változtatásokat is
bevezetett. Így például 2006 óta már
csökkentett sótartalommal kínálja a csirkés
szendvicsekben található csirkehús pogácsát
és a Nuggets csirkehús falatkákat. 2007.
októberétől minden hazai éttermében
kedvezőbb élettani hatású sütőolajra
cserélte a korábban használtat, ezáltal
gyakorlatilag nullára csökkentette kész ételeinek
transz-zsírsav tartalmát. Az étteremlánc
ezen kívül arra is figyelmet fordít, hogy a
termékek csomagolásán, valamint a tálcabetétek
hátoldalán az ételei tápanyagtartalmáról
az Irányadó Napi Beviteli Értékek (INBÉ)
feltüntetésével adjon tájékoztatást,
a kiegyensúlyozott étrend összeállításához
segítséget vendégeinek.

Kapcsolódó cikkeink