Sajtmustrával bővül az etyeki Gasztrosétány programja
Első alkalommal rendezik meg az etyeki Gasztrosétányon a Magyar Sajtkészítők Egyesületének Sajtmustráját, az Újhegyi pincesorra látogatók így az etyeki borok mellett a Kárpát-medence legjobb sajtkészítőinek termékeivel is találkozhatnak szombaton.
A kecskelábú asztalokon valóban a legfinomabb, a legmagasabb minőséget képviselő sajtokkal és egyéb tejtermékekkel találkozhatnak majd az ínyencek – közölték az MTI-vel a szervezők.
Mint kiemelték: nemcsak kóstolni lehet majd a sajtokat, a bőrkötényes sajtmesterek Sajtműhely keretein belül titkaikat is elárulják az érdeklődőknek, akik megtekinthetik a sajtkészítés teljes menetét, láthatják a sajtfüstölést és a parenyicanyújtást, kipróbálhatják a vajköpülést, és bátran kérdezhetnek is a mesterektől.
A workshop keretein belül a legkülönfélébb sajtokat lehet összekóstolni válogatott borokkal Herczeg Ágnes nemzetközi borakadémikus útmutatásai alapján.
A profik részére lesz sajtverseny is, a látogatók pedig kedvükre válogathatnak majd a Gasztrosétány boros és ételkínálatból vagy szórakozhatnak az utcazenészek muzsikájára.
A gyermekeket a Sajtkukac játszótér várja majd, ahol szórakozás közben, ügyességi játékokon keresztül ismerkedhetnek a sajtkészítés folyamatával a fejéstől kezdve a sajthordáson és préselésen keresztül a kóstolásig.
A Sajtmustra részletes programját a https://etyekipiknik.hu honlapon találhatják meg az érdeklődők. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Spárgaszezon indul Magyarországon: exportnagyhatalom vagy gasztronómiai lehetőség?
Miközben Nyugat-Európában tavaszi csemegeként ünneplik, itthon még mindig csak szűk…
Tovább olvasom >HNT: hamarabb érnek tudatos borfogyasztóvá a mai fiatal felnőttek
Az elmúlt két évben jelentősen nőtt az alkalmi borfogyasztók aránya…
Tovább olvasom >Országos kampányt indított a Tej Terméktanács a trappista sajt népszerűsítésére
A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista…
Tovább olvasom >További cikkeink
Portugieser csúcstalálkozó: Megvannak a jubileum győztesei
Április 23-án immár tizedik alkalommal szerveztek nemzetközi versenyt a portugieser…
Tovább olvasom >Egyre nagyobb fesztivált csapnak a gin körül
A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag…
Tovább olvasom >Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >