Sajtbírálói képzést indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatásával, a Magyar Sajtkészítők Egyesülete (MSE) szervezésében önköltséges sajtbírálói képzést indít – közölte a NAK az MTI-vel.

Sajtbírói képzés indul
A jelentkezők megismerhetik többek között a sajtok történetét, fajtáit, hibáit, a sajtkészítés alapjait, az érzékszervi bírálatot, a külföldi sajtversenyeket.
Mindenkit várnak, aki jártas a sajtok világában, vagy meg akarja azt ismerni, esetleg bíráló is lenne sajtversenyeken. Ilyen rendezvényekre egyre nagyobb az igény, ezért szükség van új sajtbírákra, akiknek a sajtkészítési és sajtfogyasztási kultúra fejlesztésében is jelentős szerepük lehet – írták.
A képzésben azok a 18 év feletti magyar állampolgárok vehetnek részt, akik nem kistermelők sajtszakmai területen, illetve nem tulajdonosok vagy vezetők EU-s kisüzemben sajtszakmai területen.
A kiválasztásnál figyelembe veszik a jelentkező érzékszervi tulajdonságait, egészségügyi alkalmasságát, motivációját. A felvételit február 18-ára tervezik, a képzést a NAK oktatóközpontjában tartják Dunaharasztiban.
Sikeres vizsga esetén a résztvevők oklevelet kapnak, és bekerülnek abba a névjegyzékbe, amely eljut a Pannon Gasztronómiai Akadémiához, a Magyar Bocuse D’or Akadémiához, a Magyar Gasztronómiai Egyesülethez, valamint számos további gasztronómiával, vendéglátással foglalkozó szervezethez – olvasható a közleményben. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A mentes termékek piacán indítana felmérést a NAK munkacsoportja
Komplex felmérést indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a mentes termékek…
Tovább olvasom >NAK- FruitVeB: nőtt a hajtatott zöldségtermesztés versenyképessége
Az elmúlt években a támogatási konstrukcióknak és a kedvező hitellehetőségnek…
Tovább olvasom >Feldman Zsolt: újra lehet pályázni a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésére
Újra lehet pályázni a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésére szerdától – hangsúlyozta…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >