Sajt tejporból Olaszországban is
Az Európai Bizottság arra kéri Olaszországot, hogy törölje el azt az 1974-ben hozott törvény, mely megtiltja a sűrített tejből és a tejporból készített tej használatát sajt és más tejtermékek készítéséhez. Az EU mezőgazdasági biztosa, Phil Hogan elmondta, hogy folyamatban van egy vizsgálat olasz gyártók bejelentése alapján. A vizsgálat arra próbál fényt deríteni, hogy ez a törvény valóban hatással van-e az élelmiszerek, pontosabban a tejpor szabad áramlására az unióban. Az olasz kormány is vizsgálja az ügyet, de előzetesen annyit elmondtak, hogy a törvény visszavonása rossz hatással lenne a helyi specialitások, az olasz sajtkülönlegességek nemzetközi megítélésére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Gyengébb a vásárlóerő nálunk, mint a régióban
A tíz- és húszéves időtávon kirajzolódó trendek – ezen belül…
Tovább olvasom >Gyűlölik a „dinamikus árazást” a fogyasztók
Az elmúlt időszakban az ügyfeleknek új fogalommal kellett megismerkedniük: a…
Tovább olvasom >NGM-államtitkár: erősíti a magyar vállalkozások versenyképességét az ESG-törvény
A felelős környezeti, társadalmi és vállalatirányitási (ESG) keretrendszert meghatározó törvény…
Tovább olvasom >