Saját márkák amszterdami randevúja

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 05. 03. 12:03

„Saját márkák világa” címmel rendezi a PLMA (Saját Márkák Marketing Szövetsége) hagyományos vásárát Amszterdamban május 21–22-én.

Százhúsz országból több mint 15 ezer látogatót várnak; szuper- és hipermarketek, valamint diszkontok, drogériák képviselői mellett importőröket és exportőröket, gyártókat, tanácsadókat, kereskedelmi képviselőket és csomagolási, illetve dizájnszakértőket.

Bio, vegán, laktóz- és cukormentes

Aki elmegy akkor Amszterdamba, a RAI kiállítási központban „kereskedelmi show”-nak nevezett rendezvényen több mint 2600 kiállító céggel találkozhat, ami rekordot jelent a vásár történetében. FMCG-termékek gyártói és beszállítói hetven országból mutatják be élelmiszer-, valamint non-food termékeiket. Hatvanegy nemzeti és regionális standon élelmiszert és italt közel 1800 kiállító cég mutat be; további 450 cég egészséget szolgáló vagy szépségápoló szert; több mint 300 háztartási vegyi árut; ugyanannyi pedig háztartásban használatos, illetve barkácsoláshoz való eszközöket.

„A trade show kiállítói reflektálnak a legújabb fogyasztói trendekre is” – mutat rá a szövetség közleménye. – „Közel 600 kiállító cég biotermékeket kínál, több mint 250 vegán vagy vegetáriánus ennivalókat, közel 200 laktózmentes élelmiszert, további 150 pedig cukormenteseket.”

Speciális kategóriáknak nevezik a szórakozást szolgáló kínálatot, állateledelt és a kedvenc állatok tartásához szükséges eszközöket, továbbá egyes összetevőkkel vagy csomagolással kapcsolatos árucikkeket.

Hatvan kereskedelmi lánc bemutatója

„Figyeld a zsongást” – ez a mottó az idei vásáron. Ráirányítja a figyelmet arra a több ezer beszélgetésre, amelyet a kiállítási csarnokokban kereskedők és kiállítók egymással folytatnak a világ legnagyobb PL-bemutatóján.

Tizenöt kiállítási csarnokban kap helyet a „Saját Márkák Világa”. A könnyebb tájékozódás érdekében három nagy tematikus tömböt alakítanak ki a RAI-központban. Az Európa komplexumba élelmiszereket szánnak. A Holland komplexum a non food termékeké lesz. A Park Complexben mindkét árucsoport kiállítói helyet kapnak.

Speciális attrakciónak nevezi a PLMA sajtóközleménye az „Idea Supermarket” néven rendezendő kereskedelmi show-t. Hatvan kereskedelmi lánc Európából, az USA-ból, Latin-Amerikából, Afrikából és Ázsiából mutatja be saját márkás termékeinek választékát. Ott lesz látható az a különleges display is, amelyen a „Nemzetközi Elismerés a Kiválóságért” nevű díjat elnyert termékeket lehet majd megismerni.

A díj magasra értékeli azokat a kiváló food és non-food saját márkás termékeket, amelyeket tavaly vittek piacra szupermarketek, hipermarketek, diszkontok, drogériák vagy szaküzletek.

Az érdeklődők megnézhetik a PLMA Új Termék Expóját is, ahol több mint 600 innováció mutatkozik be a szakma nyilvánosságának.

A vásár nyitása előtti napon a PLMA rendez egy szemináriumot a RAI Forum Zaal termében. Ott egyrészt szakértők az ipar helyzetéről fognak előadásokat tartani, másrészt kihirdetik a 2019. évi „Elismerés a Kiválóságért” díj nyerteseinek nevét.

Kapcsolódó cikkeink