Rövidesen megnyitja kapuit a szegedi nagybani

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 03. 23. 11:12

Májusban nyílik az új, szegedi Nagybani Piac 1500 elárusítóhellyel, 9 méter széles úttal, amelynek középső sávjában megállni tilos jelzés lesz, ezzel is biztosítva a folyamatos piacolást.

szegedi nagybani

A korábban a tervezett gázerőműnek szánt 10 hektáros telek mellé az áruház beruházója, a Hansa-Kontakt Invest Kft, és vásárolt még hozzá 3,6 hektárt és a száz új munkahelyet teremtő, 9 milliárd forintos költséggel épülő beruházás ad majd otthont a CBA országos zöldség- és gyümölcsfelvásárló központja.

Jelenleg a CBA áruházai egyénileg szerzik be a zöldséget és a gyümölcsöt. Összességében a CBA-hálózatban 50-100 milliárd forint nagyságrendű forgalmat jelent.

A beruházók szándéka szerint, ha közvetlenül, gyorsan, korszerű körülmények között vásárolnak fel, 100-200 kilométer sugarú körben serkenthetik a mezőgazdaságot. Kiegészítő termékeket is kínálnak majd, például csomagolóanyagot, kisgépeket, kerti szerszámokat, vetőmagot, műtrágyát, növényvédő szert. Később a tervek szerint termeltetnek is. Emellett a tervek szerint élénkítik a régió szerb és román kapcsolatrendszerét. (munkatársunktól)

Kapcsolódó cikkeink