Rovarevés, amikor nem bulvárszinten beszélünk róla
Időről időre megjelenik a médiában a rovarok, mint táplálékfajta témája, éttermek és élelmiszergyártók látnak benne – sokszor csak átmenetileg – fantáziát. Érveket találni egy állatfaj fogyasztása mellett, amely a föld fehérjetartalékának 90 százalékát hordozza, nem is olyan nehéz, főleg, hogy az éhezés nagy úr (egyes elméletek szerint a bibliai mennyei manna is nagy mennyiségű ehető rovart jelentett). A többség undorát azonban aligha lehetne egykönnyen legyőzni velük szemben.
Más azonban bekapni egy tücsköt vagy sáskát, mint például egy csokoládés süteményt, aminek alapja az ezekből a rovarokból készült liszt. A San Franciscói Bitty Food nevű vállalkozás tücsköket tenyészt, és nem túl bonyolult eljárással lisztet készít belőlük, amiből aztán nagy protein- és mikrotápanyag-tartalmú édességeket, pizzát süt. Ehhez a liszthez kevesebb finomított cukrot kell adni, megfelel a paleolitdiéta előírásainak is, sőt, állítólag a Talmud egyes passzusaiból kiindulva még kósernek is mondható – azaz nevezhetjük a kezdeményezést marketing-alapú innovációnak is –, mégis, mi az első lépések egyikének tekintjük a rovarok táplálkozási célokra való tömeges felhasználása felé.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
NGM: lakásfelújításra is fordítható a SZÉP kártyára érkező összeg fele 2025-től
A jövő évtől a SZÉP kártyára érkező összeg felét lakásfelújításra,…
Tovább olvasom >Eladták a Hot Ones-t gyártó First We Feast stúdiót – Soros György cége is az új tulajdonosok között
A Buzzfeed 82,5 millió dollárért (több mint 32 milliárd forintért)…
Tovább olvasom >Horror és fegyverek a konyhában – A nap képe
Híres filmeg „fegyvereiből” készült szelíd eszközökkel ütsz vágsz!
Tovább olvasom >