Rovaralapú élelmiszereket kínál a Kaufland Horvátországban
A Kaufland Horvátországban immár rovaralapú termékeket is felvett választékába. A szortimentben szerepel fűszeres vagy natúr ízben kapható ropogós tücsök, tücsöklisztől készült burger, mandulás, csokoládés és barnacukros, bogárból készült proteines süti is. A termékeket olyan vezető élelmiszeripari cégektől szerzi be a Kaufland, mint a finn Entis and Griidy, a dán Wholi Foods és a francia Minus Farm.
A német kereskedelmi cég szerint a termékek „egészséges, környezettudatos és tápláló” alternatívát jelentek. Egyetlen kilogramm rovaralapú élelmiszer előállításához mindössze 1 liter vízre van szükség, és eközben 1 gramm szén-dioxid kerül a légkörbe. Ezzel szemben 1 kg marhahús előállítása 22 000 liter vizet igényel, és a CO2-kibocsátás ebben az esetben 2850 gramm. Ráadásul 100 gramm marhahús 19,4 gramm fehérjét, 100 gramm rovar pedig 69 gramm fehérjét tartalmaz.
Kapcsolódó cikkeink
Tovább hangsúlyozza az Aldi árvezető szerepét Németországban
Németországban elsőként lépett az Aldi és csökkentette tartósan az olívaolaj…
Tovább olvasom >Nullára csökkentené kibocsátását a Kaufland 2050-re
A Schwarz Csoporthoz tartozó Kaufland 2050-re nettó zéró kibocsátást céloz…
Tovább olvasom >Állatjólét terén Németországban az ALDI Süd és a Kaufland jár az élen
Állatjóléti törekvések terén a német élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül az ALDI…
Tovább olvasom >További cikkeink
Paradigmaváltás küszöbén az élelmezésben – A Lánchíd Klub szeptemberi ülésének vendége volt: Szöllősi Réka élelmiszer-politikai szakértő
Hátrányból indulunk! Egy globális paradigmaváltás küszöbén állunk! 2030-ig a G20…
Tovább olvasom >BMI: Mélyülő zsugorodás októberben
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított októberi értéke: 47,6.…
Tovább olvasom >GKI: Versenyképességi reformok szükségessége az EU-ban és Magyarország szerepe a változásokban
Az Európai Uniónak jelentős reformokra van szüksége a Draghi jelentés…
Tovább olvasom >