Rondo: a végső nyertes a vevő

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 05. 28. 07:26

A csomagolóanyag-gyártók közötti egyre élesebb versenyben a siker kulcsa a termelési folyamatok optimalizálása és a gyártási technológia folyamatos fejlesztése. A végső nyertes pedig a vevői oldal, amely alig változó árak mellett jut egyre jobb minőségű csomagolóanyagokhoz, egyre szélesebb körű kiszolgálás mellett. Ennek jegyében a Rondo Hullámkartongyártó Kft. 2014-ben, 350 millió forintos beruházással, egy robottechnológiával működő palettázó berendezést telepített soroksári üzemében, az átadást a cég megalapításának 20. évfordulójára időzítve. A beruházási program 2015-ben egy új hajtogató-ragasztó berendezés telepítésével folytatódik.

A kiélezett piaci verseny ellenére újabb sikeres évet tudhat maga mögött a Rondo Hullámkartongyártó Kft. Az évi mintegy 12 milliárd forintos forgalmat lebonyolító csomagolóanyag-gyártó vállalat tavaly 5 százalékkal növelte árbevételét, változatlan termelési volumen mellett. A 2014-ben működése megkezdésének 20. évfordulóját megünneplő Rondo számára a tavalyi évet különösen emlékezetessé tette, hogy a társaság eredményességét sikerült megőrizni és tovább javítani, a szakmai közvélemény pedig az Üzleti Etikai Díj odaítélésével ismerte el a vállalat tevékenységét. A mintegy 190 főt foglalkoztató társaság, az indulás évét leszámítva, minden évben jelentős nyereséget ért el, a magyar piacon megtermelt haszon nagy részét magyarországi gyártóbázisa fejlesztésére forgatva vissza.

„Eredményeinket annak köszönhetjük, hogy felismertük: a sokszor egymással ellentétes piaci folyamatokban a siker kulcsa a termelési folyamatok optimalizálása, valamint a gyártási technológia folyamatos fejlesztése” – mondta Sigray Mária, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezető igazgatója. A cégvezető kifejtette: a csomagolásgyártó vállalatok csak hatékonyságuk folyamatos javításával képesek egyszerre javítani termékeik és szolgáltatásaik minőségén, valamint ezzel egyidejűleg tartani áraikat. Ennek köszönhetően a nagy csomagolás-felhasználó ágazatokban tevékenykedő vállalatok alig változó árak, valamint egyre jobb és szélesebb körű kiszolgálás mellett jutnak egyre jobb minőségű csomagolóanyagokhoz.

Ennek jegyében a Rondo 2014-ben soroksári gyáregységében 350 millió forintos beruházással egy robottechnológiával működő, ún. palettázóberendezést telepített, az átadást a magyarországi leányvállalat megalapításának október 3-án megtartott huszadik évfordulójára időzítve. Az új eszköznek köszönhetően a mintegy 18 ezer négyzetméter alapterületű üzemben teljessé vált az automata áruáramlási rendszer, idén pedig a tervek szerint egy új hajtogató-ragasztó gépet telepítenek a hullámkartongyárban. Az újabb fejlesztés értéke meg fogja közelíteni a 400 millió forintot.

A technológiakorszerűsítés azért is fontos, mert a piacon a mennyiségi igények mellett egyre nagyobb hangsúly kerül a gyorsaságra és a megbízhatóságra. „A folyamatos fejlesztésekre támaszkodva a Rondo 2015-ben is az elérhető legjobb minőséget és a legrövidebb szállítási határidőket vállalva biztosítja ügyfelei magas színvonalú kiszolgálását” – tette hozzá Sigray Mária.(x)

Kapcsolódó cikkeink