Romlott a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban
Romlott szeptemberben a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban – derült ki a Michigan egyetem szokásos havi felméréséből, amelynek előzetes eredményét pénteken tették közzé.
Szeptemberben a fogyasztói hangulatindex előzetes, becsült értéke 95,3 pontra csökkent az augusztusi, héthavi csúcsot jelentő 96,8 pontról.
Elemzők 95,1 pontos értéket vártak szeptemberre.
Az alindexek közül a következő hat hónapra vonatkozó fogyasztói várakozások mutatója az augusztusi 87,7 pontról 83,4 pontra csökkent szeptemberben, a jelenlegi helyzetet tükröző almutató pedig 110,9 pontról 113,9 pontra emelkedett.
Az egyéves időtávú inflációs várakozás szeptemberben 2,7 százalékon állt az augusztusi 2,6 százalék után, az öt-tíz éves inflációs várakozás pedig az előző havi 2,5 százalékos szint után szeptemberben 2,6 százalék volt.
A Michigan hangulatindex a Conference Board gazdaságkutató intézet indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék, hogyan alakul a fogyasztás, amely az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja.
A Michigan Egyetem kutatói a havi rendszerességgel végzett reprezentatív felméréskor legalább ötszáz embert kérdeznek meg. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Aranykorát élik a magyar-amerikai agrárdiplomáciai kapcsolatok
A magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatok egyre csak erősödnek, legyen szó politikáról,…
Tovább olvasom >Komoly tárgyalások zajlanak a vámháború lezárásáról
Csak őszinte szándékkal lehet tárgyalni – így reagált a kínai…
Tovább olvasom >Új piacokat keres az EU az élelmiszeripar számára
Az amerikai piac kiesése komoly kihívást jelent az Európai Unió…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Felfutóban a hazai ginpiac – A SPAR szerint a vásárlók egyre tudatosabbak, és nyitottak a magyar márkákra
A gin értékesítése az elmúlt években látványosan erősödött a magyar…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >