Romlott a fogyasztói bizalom az Egyesült Államokban
Romlott a fogyasztói bizalom az Egyesült Államokban, a Conference Board (CB) gazdaságkutató cég hangulatindexe 111,8 pontra gyengült januárban a 15 éves csúcsnak számító decemberi 113,7 pontról, a CB keddi tájékoztatása szerint.
A piaci elemzők kevésbé romló, 112,5 pontos értékre számítottak januárra.
Az amerikaiak kevésbé bizakodóak a jövővel kapcsolatban, mint voltak, miközben jobbnak értékelték a pillanatnyi körülményeiket a korábbiakhoz képest.
A gazdaság jelenlegi helyzetének megítélése a decemberi 123,5 pontról 129,7 pontra nőtt, a fogyasztói várakozások alindexe viszont 106,4 pontról 99,8 pontra esett.
A megkérdezettek 29,3 százaléka mondta azt, hogy jók az üzleti feltételek az Egyesült Államokban, ez az arány decemberben némileg alacsonyabb, 28,6 százalék volt. Azoknak az aránya, akik szerint rosszak, 17,8 százalékról 16,1 százalékra mérséklődött.
A januári felmérésben résztvevők 27,4 százaléka szerint könnyű állást találni, egy hónappal korábban 26 százalék válaszolt így. Azoknak az aránya pedig, akik szerint nehéz állást találni, 22,7 százalékról 21,5 százalékra csökkent. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Meglepően jól sikerült a január a kiskereskedelemben
A gyenge évzáráshoz képest 2,2%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom, ami…
Tovább olvasom >Hogyan alakul a világgazdaság idén?
Az Egyesült Államok növekedése stabil, Európa és Kína újabb kihívásokkal…
Tovább olvasom >A kereskedelemben is érződik a madárinfluenza hatása
Az Egyesült Államok egyre súlyosabb tojáshiánnyal küzd, mivel a madárinfluenza…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >