Romlott az amerikai fogyasztói hangulat áprilisban
Erősen romlott az amerikai fogyasztói hangulat áprilisban – derült ki a Michigan egyetem szokásos havi felméréséből, amelynek végleges eredményét pénteken tették közzé.
A fogyasztói hangulatindex 97,2 ponton állt áprilisban, szemben az előzetes felmérésben szereplő 96,9 ponttal. Márciushoz képest viszont 1,2 ponttal, tavaly áprilishoz viszonyítva pedig 1,6 ponttal süllyedt az index.
Az alindexek közül a következő hat hónapra vonatkozó fogyasztói várakozások mutatója 87,4 pontra esett a márciusi 88,8 pontról és az egy évvel korábbi 88,4 pontról. Az előzetes áprilisi adat 85,8 pont volt.
A jelenlegi helyzet megítélését tükröző almutató értéke 112,3 pontra süllyedt a márciusi 113,3 és a tavaly áprilisi 114,9 pontról.
A Michigan hangulatindex a Conference Board gazdaságkutató intézet indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék, hogyan alakul a fogyasztás, amely az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja.
A Michigan Egyetem kutatói a havi rendszerességgel végzett reprezentatív felméréskor legalább ötszáz személyt kérdeznek meg telefonos interjúban.(MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Hogyan alakul a világgazdaság idén?
Az Egyesült Államok növekedése stabil, Európa és Kína újabb kihívásokkal…
Tovább olvasom >A kereskedelemben is érződik a madárinfluenza hatása
Az Egyesült Államok egyre súlyosabb tojáshiánnyal küzd, mivel a madárinfluenza…
Tovább olvasom >Starbucks: terjeszkedés a Közel-Keleten és Kínában, leépítés Amerikában
A Starbucks ambiciózus terveket jelentett be a következő évekre: évente…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >