Romániában terjeszkedik a lengyel kiskereskedelmi vállalat, a Zabka

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 06. 13. 10:48

Romániában terjeszkedik a lengyel kiskereskedelmi vállalat, a Zabka – írja az economedia.ro.

A Zabka Romania néhány hét alatt öt boltot nyitott, valamennyit Bukarestben. A Froo márkanév alatt működő üzletekben összesen 20 fő dolgozik, közölte a vállalat.

„A következő két-három üzletünk szintén Bukarestben lesz”

– nyilatkozta Radu Trandafir, a Froo Romania vezérigazgatója. Hozzátette, hogy az elkövetkező időszakban további 5-6 romániai városban fog megjelenni az üzletlánc.

Korábban a cégvezetés azt közölte, hogy 2024 folyamán 200 üzlet megnyitását tervezik Romániában, 2028-ra pedig bekerülnének az 50 legnagyobb romániai vállalat közé.

A Zabka 2023 őszén vásárolta meg az egyik legnagyobb romániai nagykereskedelmi vállalatot, a DRIM Daniel Distributie SRL-t.
Lengyelországban a Zabka 5 milliárd euró körüli árbevétellel a negyedik legnagyobb szereplő a kiskereskedelmi piacon, írja az economedia.ro. A cég több márkanévvel mintegy 10 ezer, főleg élelmiszert árusító üzletet működtet. Románia az első külföldi piac, ahol a Zabka megjelenik.

A romániai kiskereskedelmet a multinacionális vállalatok dominálják, a tíz legnagyobb piaci szereplő közül kilenc külföldi tulajdonban van. 2023-ban a Lidl volt a piacvezető kiskereskedelmi vállalat 21,76 milliárd lej árbevétellel, megelőzve a Kauflandot és a Carrefourt.

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink