Romániában terjeszkedik a Carrefour

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 01. 04. 11:03

A francia Carrefour SA szupermarket-lánc bejelentette, hogy meg nem nevezett összegért megvásárolta a Billa Romania mind a 86 üzletét Romániában a német Rewe Grouptól.

carrefour

A megvásárolt üzletek összesen 83 ezer négyzetméter hasznos kereskedelmi alapterülettel rendelkeznek és több, mint háromezer alkalmazottat foglalkoztatnak. A Carrefour szóvivője az osztrák APA hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy az üzletekkel együtt az dolgozókat is teljes létszámban átveszik.

A Billa 2014-ben 340 millió euró forgalmat bonyolított Romániában, 3,67 százalékkal többet az előző évinél. Az akvizícióval a Carrefour a legnagyobb romániai szupermarket lánc üzemeltetővé léphet elő. A tranzakciót a szükséges hatósági engedélyek beszerzésével lehet lezárni.

A Carrefour a legnagyobb európai áruházlánc és a második legnagyobb a világon. Összesen 380 ezer alkalmazottat foglalkoztat a 35 országban működő 12 ezer üzletében. A csoport 2014-ben 100 milliárd euró forgalmat bonyolított. Üzletei naponta 12,5 millió vásárlót szolgálnak ki. (tozsdeforum.hu, MTI)

Kapcsolódó cikkeink