Romániában enyhén nőtt tavaly a vendégéjszakák száma

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 02. 03. 10:20

Enyhén, mintegy 1,1 százalékkal nőtt tavaly a romániai kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma – közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet.

A statisztikai adatok szerint tavaly 7,9 millió turista 19,3 millió vendégéjszakát töltött el a romániai kereskedelmi szálláshelyeken.

A vendégek 21,7 százaléka külföldi volt, majdnem 78 százalék pedig belföldi turista, akik átlagosan 2,6 napot töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken. A külföldiek átlagosan 2 napot.

szallszob

A külföldi turisták többsége, mintegy 80 százaléka Európából jött, több mint 85 százaléka az Európai Unió tagállamaiból.

Az 1,7 millió külföldi turista közül a legtöbben – 228 ezren – Németországból érkeztek, majd Olaszország következik 181 ezer turistával. Franciaországból 118 ezren keresték fel Romániát, a negyedik helyen Magyarország áll 99 ezer turistával.

A román statisztikai intézet szerint a magyar turisták többsége – 55 ezer fő – Bukarestet és a megyeszékhelyeket kereste fel, csaknem 31 ezren más településeket és turisztikai útvonalakat választottak, mintegy 9 ezren gyógyfürdőkre látogattak el, a többi magyar turista a hegyvidékre, a román tengerpartra és a Duna-deltába utazott. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink