Robbanás előtt a funkcionális étel és ital piac
Az Euromonitor adatai szerint a szegmens forgalma öt év alatt több mint 30%-al nő.
A funkcionális élelmiszerek
piaca két éve 97 milliárd dollár nagyságú
volt, de ahogyan idősödik az átlag népesség
úgy nő a kereslet a speciális ételek és
italok iránt. A növekvő igény a vállalatok
között is nagy versenyt gerjesztett, a cégek
folyamatos innovációval irányítják
a piacot. A szegmens a különböző speciális
igényekre kifejlesztett élelmiszerekkel bővül, az
idei év két sikerterméke az Omega 3 és a
glükozamin. A halolajjal dúsított élelmiszerek
értéke mára eléri a 2 milliárd
dollárt, tejitalok és müzlik is készülnek
ezzel az összetevővel. A glükozamint elsősorban
étrendkiegészítőként forgalmazták,
tavaly 1,8 milliárd dollár értékben,
élelmiszeripari felhasználása még nem
elterjedt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Új felmérés: a vásárlók nem kérnek a mérgező vegyszerekből
Egy új, öt országot érintő felmérés komoly aggodalmakat tárt fel…
Tovább olvasom >Veszteségbe fordult a friss tej értékesítése – rávilágított a GVH grafikonja
A magyar kiskereskedelem egy újabb, eddig kevésbé reflektorfényben lévő problémája…
Tovább olvasom >Lassan elfogynak a sarki kisboltok: 22 ezer bolt tűnt el négy év alatt
2024 végére több mint 5200 kiskereskedelmi üzlet szűnt meg Magyarországon…
Tovább olvasom >