„Rengeteg olyan termék hiányzik, ami tetszene a magyaroknak”

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 14. 08:00

Alig egy éve alapította olasz élelmiszereket importáló cégét Bartolomeo La Cava. A Delifood International Kft. Magyarországon legkeresettebb termékei az eredeti pármai sonka és a Parmigiano Reggiano sajt. Fő disztribúciós csatornáik delikáteszüzletek, a webshop és egyes üzletláncok. Elkezdték a kiskereskedelmet is. Első saját delikáteszboltjukat a budaörsi Tescóban nyitották Delicatesco néven.
– Ott teszteljük az olasz árucikkeket. Vevőink eddig rendkívül elégedetten nyilatkoztak arról, hogy új különlegességekre bukkanhattak. Jó termékekre korrekt áron, szakszerű és udvarias kiszolgálással.
Az olasz élelmiszerek ismertségét és kedveltségét hazánkban így látja:
– Úgy gondolom, az üzletek polcairól rengeteg olyan termék hiányzik, amely tetszene a magyaroknak. Ugyanakkor fontos lenne egyfajta kultúrát kialakítani, azaz megtanítani a fogyasztóknak, hogyan lehet ezeket az élelmiszereket felhasználni.
Azzal a véleménnyel La Cava úr egyetért, hogy Magyarországon sokszor indokolatlanul magas áron kínálnak olasz élelmiszereket:
– Jelenleg nem tudok olyan olasz élelmiszerről, amelynek a fogyasztói ára versenyképes lenne. Ha az értékesítési rendszer hatékonyabb, a fogyasztás pedig magasabb lenne, akkor az ár-minőség arány kedvezőbb lenne sajt, felvágott, bor, tészta, keksz, gyümölcs, zöldség és más termékek esetében.

Kapcsolódó cikkeink