Rendületlenül folyik az audit

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 13. 09:39

A Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy bevezetését a Vidékfejlesztési Minisztérium azért határozta el, hogy a hazai sertéshús termelése, illetve az ebből készülő termékek erőteljes növekedése mellett a minőségi kritériumok is előtérbe kerüljenek.

Alapanyagok_SertesStrat_opt

– A védjegyhasználati jogot elsőre 6 vállalkozásnak ítéltük oda – hangsúlyozza Menczel Lászlóné, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) titkára. – A sertéstenyésztők közül a Hage Zrt., a Göcsej Pig Kft. és a Bold Agro Kft., míg a feldolgozók közül a Babati és Társa Kft., valamint a Hajdúhús 2000 Kft. nyerte el a jogot. A Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. speciális helyzetben van, mivel saját előállítású sertéseit dolgozza fel, így mint termelő- és vágócég is auditálásra került.

A védjegyhasználatnak szigorú feltételei vannak, az alapot jelentő tanúsítási rendszer kidolgozásával és működtetésével a szakminisztérium a VHT-t bízta meg.

– Számunkra ez a program kiemelkedő fontossággal bír – mondja Menczel Lászlóné. – A jelen helyzet ismeretében az idén még legalább 100-150 sertéstartó gazdálkodót, vágócéget, illetve feldolgozót, valamint kereskedelmi egységet is beleértve bolthálózatokat és vendéglátókat fogunk auditálni. Folyamatosan várjuk a pályázókat, akik a vht.hu honlapon megtalálnak ehhez minden szükséges információt, de munkatársaink is mindig naprakész információval állnak rendelkezésre

Kapcsolódó cikkeink