Rendhagyó beszállítói fórumot tart a Tesco az OMÉK-en

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 17. 12:12

Regionális beszállítók jelentkezését várja a Tesco az idén 75. alkalommal megrendezésre kerülő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) keretein belül. A Tesco a Magyar Gasztro Térkép Klaszter szervezésében az „A” pavilon 107/a. standján várja az érdeklődőket 2013. szeptember 18 és 20 között, reggel 9 órától egészen délután 6-ig.

Tesco_üzlet

Három napon keresztül várja a potenciális beszállító partnereket a Tesco az OMÉK-en. Az áruházlánc Magyar Gasztro Térkép Klaszterrel közös, tágas standján beszerzők válaszolnak az érdeklődők kérdéseire, és adnak felvilágosítást arra vonatkozóan, hogy hogyan válhat egy cég a Tesco beszállító partnerévé, milyen elvárásoknak és minőségi előírásoknak kell megfelelniük. Így az „A” pavilonban felállított standon nemcsak a termékeké lesz a főszerep, hanem egy rendhagyó beszállítói fórumnak ad majd otthont a terület, ahol bárki felteheti kérdéseit, közvetlenül az áruházlánc képviselőinek.

A Tesco standján a beszerző munkatársak mellett 4 olyan cég is képviselteti magát, akik már beszállítói az áruházláncnak. A Koch Borászat, a Royal Sütöde, a Békési Pálinkafőzde és Lekvármanufaktúra, illetve a Hiksz Kézműves Sajtkülönlegességek nemcsak termékeiket állítják ki a standon, hanem a vállalatok képviselői tapasztalataikat is szívesen megosztják az érdeklődőkkel. Beszámolnak arról, hogy hogyan kerültek be a Tesco regionális beszállítói közé, és tanácsokkal látják el a potenciális partnereket.

A Tesco a hazai beszállítók legnagyobb partnereként 2009 őszén indította el Regionális Beszállítói Fórum programját annak érdekében, hogy megismerjen olyan helyi beszállítókat, amelyek ez idáig méretüknél vagy termelési kapacitásuknál fogva nem válhattak partnereivé. A kezdeményezéssel az áruházlánc a magyar kis- és középvállalkozásokat szeretné segíteni, és továbbra is arra törekszik, hogy támogassa a hazai termékek elterjedését a nemzeti és akár a nemzetközi piacokon is. A programnak köszönhetően az 1300 országos magyar beszállítón túl mintegy 100 újabb, regionális partner több mint 500 terméke kapható jelenleg a Tesco áruházaiban.

A Regionális Beszállítói Fórum, s így most az OMÉK keretein belül megrendezésre kerülő rendhagyó találkozó is hozzájárul ahhoz, hogy a jó minőségű magyar árukat előállító termelők fennmaradjanak, megerősödjenek, a vásárlók pedig kedvenc helyi termékeikkel találkozhassanak a Tesco áruházak polcain is. Az elmúlt évek eredményeképpen ma már több olyan cég is van, amelyek a Tesco segítségével tudták növelni kapacitásukat, és mára az áruházlánc országos beszállítói lettek. Közülük a legsikeresebbek idén a nemzetközi piacokon is megjelenhetnek a Tesco áruházaiban. Az áruházlánc külön csapatot hozott létre beszerzési osztályán, melynek feladata, hogy támogassa a regionális kis- és középvállalkozások törekvéseit, emellett a tavalyi évben hasonló célokkal indult el a Tesco Beszállítói Akadémia is.

Kapcsolódó cikkeink