Innovációs versenyt hirdet a Trade magazin „Inno d’Or 2021” néven

Dátum: 2021. 02. 16. 00:00

A JELENTKEZÉS A 2021-ES VERSENYRE LEZÁRULT!

 

Innovációs versenyt hirdet a Trade magazin „Inno d’Or 2021” néven

Keressük azokat az értékteremtő innovációkat, amelyek 2020. január 1. és 2020. december 31. között kerültek bevezetésre a hazai fmcg piacon.

A termékek körébe beletartozik (meghatározott fő és alkategóriák mellett) minden élelmiszer, ital, háztartási vegyiáru és kozmetikai termék. Forgalmazást tekintve lehet fogyasztóknak szóló B2C vagy akár nagyobb kiszerelésben megjelenő, B2B piacra (pl. vendéglátóhely) értékesített termék. Így a felhasználási terület lehet a háztartások vagy azok környezete, de akár ipari területnek számító egység is.

Fontos, hogy az innováció meghatározható vásárlói, fogyasztói igényre nyújtson megoldást, valamely nevesíthető trendbe illő, vagy egy meglévő, meghatározható igényből inspirálódott fejlesztés eredménye legyen.

A megkülönböztető újdonságtartalmat a pályázatban be kell mutatni, amelyet a bíráló, nagyszámú szakmai zsűri fog értékelni. A pályázatban bemutatásra kerülő termék értékelését az innovációs tartalom, a lehetséges érzékszervi bírálat, fontossági alapon a termék külső megjelenése, bevezetési időt figyelembe véve értékelhető piaci eredményei alapján hozzák meg a zsűritagok.

A versenyben elért eredmények alapján kihirdetésre kerülnek a nyertes termékek, amelyek használhatják az „Inno d’Or – Az év innovációja 2021” logót. Egy főkategóriában több nyertes is hirdethető az elért pontszámok alapján, amelyeket a szakmai zsűri úgy ítél meg, hogy összességében értéket teremtő újítása az adott területnek.

Azok a pályázók, akik (al)kategóriateremtő termékkel pályáznak, elnyerhetik a „Pioneer of the Future 2021” különdíjat.

A versenyt a Trade magazin évente hirdeti meg. Az első versenyre 2020. december 1-2021. február 15. között lehet benyújtani elektronikusan a pályázatokat. A szakmai zsűrizésre és érzékszervi bírálatra március elején kerül sor. A nyertesek március végén kapnak értesítést az eredményekről.

Nevezési díj pályázatonként 40.000,- Ft + ÁFA, termékcsaládok és szolgáltatási csomagok esetén 65.000 Ft + ÁFA

Versenyszabályzat