Remek Wal-Mart jelentés

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 13. 00:00

Az elemzői várakozásokat felülmúló, 0,84 dolláros egy részvényre jutó nyereségről számolt be a Wal-Mart gyorsjelentése. A bevételek megfeleltek a várakozásoknak.

 A menedzsment megemelte az idei évre vonatkozó profitvárakozásait, jelenleg 3.57 és 3.61 dolláros egy részvényre jutó nyereséget jósol, korábban 3.50 és 3.60 dollár közötti eredményre számított.
A cég vezetősége szerint az értékesítési környezet továbbra is nehéz az idei évben, de már tapasztalható a forgalom növekedése. A társaság növelte piaci részesedését az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Mexikóban is. Még a recessziós időkben is a Wal-Mart év/év alapon tudta növelni bevételeit és egy részvényre jutó nyereségét a devizaárfolyam hatásait kiszűrve – olvasható a Wal-Mart közleményében.
A társaság eredményeit és a menedzsment-kommentárt mindig kiemelt figyelemmel követi a piac, ugyanis diverzifikált tevékenységi köre miatt az egész amerikai fogyasztás alakulását leképező indikátornak tekintik – írja a portfolio.hu.
Kapcsolódó cikkeink