Remek évkezdés a kiskereskedelmi ingatlanok piacán

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 05. 10. 00:01

Az európai kiskereskedelmi ingatlanpiacon a befektetések összértéke elérte a 8 milliárd eurót 2010 első negyedévében, ez 42 %-os részesedés a teljes európai kereskedelmi ingatlanpiacból – derül ki a CB Richard Ellis (CBRE) legfrissebb kutatásából.

Erős a kontraszt a kiskereskedelmi befektetési piac és a teljes befektetési piac teljesítménye közt: míg a teljes piac 32 százalékos csökkenést szenvedett el az első negyedévben, a kiskereskedelmi ingatlanok ügyletei csak kismértékben maradtak el a 2009 negyedik negyedévében mért 8,1 milliárd eurótól.
A teljes európai piac 33 százalékát adva Németország Európa legnagyobb kiskereskedelmi befektetési piacává vált 2010 első negyedévében, megelőzve a 2,1 milliárd eurót forgalmazó Egyesült Királyságot.
John Welham, a CBRE európai kiskereskedelmi befektetési vezetője elmondta: "A dinamikus évkezdet igazolja azon feltevéseinket, hogy szélesebb körű fellendülés következhet be Európa kiskereskedelmi ingatlanbefektetési piacán. Erős keresletre számítunk az év során, különösen, mert néhány alapkezelő csoport új alapokat jelentett be, vagy a meglévők kiskereskedelmi szektor iránti igényeinek kiterjesztését határozta el." – olvasható a tozsdeforum.hu-n.
Kapcsolódó cikkeink