Rekordszámú nevező a Pick Utcai Futófesztiválon

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 10. 11:42

A PICK Utcai Futófesztivál Szeged egyik legnagyobb tömeget mozgósító sporteseményévé nőtte ki magát.

Pick

Az idei PICK Futás minden előzetes várakozást felülmúlt a résztvevők száma és az időjárás tekintetében egyaránt. Közel 5200 fő nevezett, ami az elmúlt évek rekordját jelenti.

Szeptember 28-án vasárnap szikrázó napsütéses idő várta a Dóm téren a 13. alkalommal megrendezett PICK Utcai Futófesztiválra érkező családokat, barátokat, kollégákat és diákokat. A mozogni vágyók pedig nem is maradtak otthon ezen a kellemes őszi napon, hiszen ebben az évben csaknem 5200 fő indult a három meghirdetett táv valamelyikén.

Jóllehet a futás volt a nap középpontjában, a futamok között változatos és színes programok is várták a rendezvényre látogatókat.

A 13. Futófesztivál elsődleges célkitűzése az egészségmegőrzés fontosságának kiemelése volt, melynek keretében a Magyar Vöröskereszt dolgozói hasznos tanácsokkal segítettek kicsiknek és nagyoknak az egészséges életmód kialakításában és megőrzésében.

Juan Carlos Pastor, a MOL- Pick Szeged vezetőedzője és Vadkerti Attila, a csapat kapitánya startoltatta el a népes mezőnyt. Nagy meglepetésre és a szervezők örömére idén csaknem 400 fő indult a leghosszabb és legnehezebb távon.

A második futáson családok indultak a másfél kilométeres táv teljesítéséért és az élményért, amit a közös családi sportolás nyújthatott számukra, miközben a kocogás alatt újra felfedezhették Szeged legszebb pontjait. Összesen 192 család (576 fő) rajtolt el egyszerre ebben a mezőnyben,melyet dr. Molnár Tamás, háromszoros olimpiai bajnok, a sportélet kiemelkedő egyénisége indított el.

A „végső megmérettetésre”, az örömfutásra – melyre csaknem 4200nevezés érkezett – a résztvevők Vajda Attila olimpiai bajnok segítségével melegíthettek be. Mind külső szemlélőként, mind résztvevőként felejthetetlen látványban és egyedi élményben lehetett része mindenkinek, amikor több ezer ember egyszerre mozdult a zene ritmusára a szegedi Dóm árnyékában.

A programok itt azonban még nem értek véget. A 3,4 km-es táv elindításához szükséges rajtzászló egyenesen az égből érkezett, három ejtőernyős jóvoltából, akik közvetlenül a tömeg által kialakított kör közepén értek földet.

Nagy örömünkre szolgál, hogy idén is bebizonyosodott, a PICK Utcai Futófesztivál minden korosztály számára aktív kikapcsolódást tud nyújtani, hiszen a legidősebbektől a legfiatalabbakig, a kezdőktől a profikig, mindenki jól érezhette magát.

Kapcsolódó cikkeink