Rekordszámú nevezés az Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyre

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 22. 11:11

Rekord magas arányú a kereskedelmi főzdék által beküldött minták száma
Április 25-én lezárult a 2014. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny nevezési időszaka. A beérkezett mintákat a NÉBIH által végzett teljeskörű analitikai vizsgálat után szakmai bírálóbizottság értékeli. Ezt követően június 19-én az eredményhirdető gálán hozzák nyilvánosságra az idei év arany-, ezüst- és bronzminősítéssel jutalmazott pálinkáit, valamint a Champion-díjakat és Magyarország legjobb pálinkáját és a legeredményesebb főzdéket. A mintegy 50 főzdétől beérkezett 335 minta között megtalálhatóak az olyan klasszikus kategóriák, mint a körte, a barack vagy a szilva, azonban több különleges és kategóriájában egyedülálló minta is érkezett, mint a berkenye, a som vagy a galagonya.

Palinkaverseny

Az eseményt szervező Pálinka Nemzeti Tanács tájékoztatása szerint az idei évben a kereskedelmi pálinkafőzdék rekord magas arányban 80%-ban – 257 – mintával jelentkeztek. Tíz bérfőzető magánszemély 17 darab mintát, 7 magánfőző összesen 48 mintát és egy kereskedő13 mintát nevezett be a versenyre.
A verseny fővédnöke: az agrárpolitikáért felelős miniszter.

A 2014. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen a pálinkaminősítések jelenlegi legelterjedtebb rendszere szerint, a 20 pontos bírálati módszerrel minősítik a nevezett mintákat.

A minták elbírálása két napon keresztül zajlik majd, május 26-27-én, Kecelen a T.G.- Virágdekor Szakképző Iskolában.

Az alábbi díjak kerülnek kiosztásra:
– Arany-, ezüst-, és bronzminősítések,
– Az üzleti kategóriában Champion-díjak,
– Az üzleti kategóriában 2014. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny legeredményesebb pálinkafőzdéje I-II-III, amelynek I-II-III. helyezettjei kiérdemlik :
– „Magyarország 2014. év legeredményesebb pálinkafőzdéje I.”
„Magyarország 2014. év legeredményesebb pálinkafőzdéje II.”
„Magyarország 2014. év legeredményesebb pálinkafőzdéje III.”
címeket.
– A 2014. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny legjobb pálinkája, amely kiérdemli a „Magyarország legjobb pálinkája – 2014.” címet.

– A 2014. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny legeredményesebb bérfőzetője/magánfőzője cím.

A versenyt lezáró eredményhirdető gála helyszíne és időpontja: Mezőgazdasági Múzeum – Vajdahunyad Vára június 19. 15:00.

Kapcsolódó cikkeink