Rekordszámú jelentkező és néző a Csabai kolbászfesztiválon
A versenyen idén 360 csapat mérte össze tudását. A fesztivállal egy időben rendezték meg a Borvigadalom és vásár elnevezésű rendezvényt is.
Az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő hazai gasztronómiai
fesztivál legjobb kolbászkészítője a dr. Csobády József vezette 33-as
csabai-szlovák-cseh összetételű csapat lett. Második helyen végzett a Veres
András irányította team, a harmadik helyezést két csapatnak ítélte oda a zsűri:
az egyikben egy németországi kutatóintézet akadémikusai töltötték a kolbászt, a
másikban Várfi András vezetésével gyomaendrődiek szorgoskodtak.
A szárazkolbász-versenyre 92 kolbászt neveztek készítőik. A
zsűri az íz és az illat mellett a küllemet is pontozta. A fődíjas kolbászt a
békéscsabai Bacsa István készítette. A hagyományokhoz hűen a savanyúságkészítők
is versenyre keltek, itt is a csabaiak vitték a prímet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megnyílt az FHA Szingapúr, hat kiállító az Agrármarketing Centrum standján
Több mint ötvenkét országból, mintegy ezerötszáz kiállító részvételével nyílt meg…
Tovább olvasom >„Szerelmem a trade marketing” konferenciasorozat: Infláción innen és túl
A „Szerelmem a trade marketing” konferenciasorozat alcíme idén „Infláción innen…
Tovább olvasom >A világ minden tájáról vonzza az iparági vezetőket a Fruit Logistica
A Fruit Logistica, a világ vezető gyümölcs- és zöldségipari szakkiállítása,…
Tovább olvasom >