Rekordszámú jelentkező és néző a Csabai kolbászfesztiválon
A versenyen idén 360 csapat mérte össze tudását. A fesztivállal egy időben rendezték meg a Borvigadalom és vásár elnevezésű rendezvényt is.
Az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő hazai gasztronómiai
fesztivál legjobb kolbászkészítője a dr. Csobády József vezette 33-as
csabai-szlovák-cseh összetételű csapat lett. Második helyen végzett a Veres
András irányította team, a harmadik helyezést két csapatnak ítélte oda a zsűri:
az egyikben egy németországi kutatóintézet akadémikusai töltötték a kolbászt, a
másikban Várfi András vezetésével gyomaendrődiek szorgoskodtak.
A szárazkolbász-versenyre 92 kolbászt neveztek készítőik. A
zsűri az íz és az illat mellett a küllemet is pontozta. A fődíjas kolbászt a
békéscsabai Bacsa István készítette. A hagyományokhoz hűen a savanyúságkészítők
is versenyre keltek, itt is a csabaiak vitték a prímet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Protechtor Future Summit: A gazdasági-politikai szakértők már az összeomlást várják, a cégvezérek körében viszont töretlen az optimizmus
Klímaváltozás, járványok, erőforráshiány, biztonsági fenyegetések – válságok mindig is voltak,…
Tovább olvasom >Itt van most Európa legolcsóbb karácsonyi vására
Az erdélyi Nagyszeben karácsonyi vására mára Európa egyik legkedveltebb adventi…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >