Rekord utasforgalom Ferihegyen: a hónapon belüli egymilliomodik utast köszöntötték

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 31. 10:25

Július 30-án egymilliomodik hónapon belüli utasát köszöntötte a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, amely soha nem fogadott egy hónapon belül ennyi utast.

lisztferencrepter

A repülőgépről leszállva Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója és Grisha Jenkov, a Qatar Airways regionális vezetője köszöntötte azt a magyar házaspárt – Hadik Tamást és Káli Orsolyát -, akik a budapesti repülőtér egymilliomodik utasai lettek idén júliusban, ők Dohából érkeztek Budapestre. Az utasoknak a Budapest Airport és a Qatar Airways összesen egymillió forint értékű ajándékot adott át.
Az idei első félévben közel 12 százalékkal bővült a ferihegyi repülőtér utasforgalma, amely majdnem félmillióval több, mint egy évvel korábban. Idén júniusban a repülőtér 966 ezer utast kezelt, amely még a 2014-es július-augusztusi csúcsidőszaknál is erősebb volt.

Tavaly egész évben a repülőtér 9 millió 155 ezer utast szolgált ki, 7,5 százalékkal többet, mint 2013-ban. A korábbi rekord még a Malév működésének idejéből, 2011-ből származik, akkor 8,9 millió utas fordult meg Ferihegyen.

Ez év első három hónapjában már 12 százalékos bővülést mértek, és minden hónapban kétszámjegyű forgalom-növekedés tapasztalható. Az év elején a repülőtér szakemberei 5 százalék körüli bővüléssel és 9,6 millió utassal számoltak 2015-re. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink