Rekord számú gesztenye rudi fogyott a Gesztenye Napon

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 17. 12:10

Nagy sikerrel zárult az évente megrendezésre kerülő Jótékony célú GESZTENYE NAP, ahol a segítő szándékú vásárlók jóvoltából 328.650 forintnyi adomány gyűlt össze, melyet nagy örömmel fogadtak a Bakonyszűcsi Otthonban.

Köszönhetően a kellemes időjárásnak, az október elején megrendezett Budapest Maraton keretében sokan látogattak ki a XIV. Jótékony célú GESZTENYE NAP-ra, ahol gesztenye rudik vásárlásával lehetett felajánlást tenni a Bakonyszűcsi Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthona számára. A 328.650 forint, mely a vásárlásokból összegyűlt, teljes egészében a gyógyuló gyerekek érdekében kerül felhasználásra.

„Nem könnyű az ilyen intézmények helyzete, így minden támogatásnak nagyon örülünk. A Gesztenye Napon befolyt összeget a fenntartás költségeinek fedezésére fordítjuk, hogy minél több beteg gyerek lelki terápiáját és felépülését tudjuk segíteni.” – mondta el Dr. Bakos-Tóth Márta klinikus-pszichológus, az Otthon vezetője, aki odaadó munkájáért Példakép-díjat is kapott.

A Gesztenye Napon megvásárolható gesztenye rudik magyar gyártója jövőre is tervezi a jótékonysági esemény megrendezését, és bízik benne, hogy tovább növekszik majd a felajánlható összeg.

„Gyakran kapunk gyerekektől pozitív visszajelzést, főként Gesztenye Marci büszkélkedhet sok, a gyerekek által készített aranyos rajzzal, és gesztenyéből készült figurával. Ebből a kedvességből szeretnénk mi is visszaadni minél többet nekik támogatás formájában. Az elmúlt 14 évben már összesen 10.000.000 forint fölé emelkedett az összeg, amivel segíteni tudtuk őket.” – mondta el Schweickhardt András, a gyártó céget alapító család egyik tagja.

Aki a gesztenye napon nem tudott ott lenni, de szeretne segíteni a Bakonyszűcsi Otthonnak, ellátogathat Gesztenye Marci közösségi oldalára, ahol egyetlen kattintással gesztenye rudit küldhet a gyógyuló gyerekeknek.

Kapcsolódó cikkeink