Rekord forgalom a Liszt Ferenc repülőtéren

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 16. 11:59

Idén az első öt hónapban 3,1 millió utas fordult meg a Liszt Ferenc repülőtéren, ami új rekord, hiszen több mint 13 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakának forgalmát – olvasható a repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) honlapján.

Májusban több mint 776 ezer utast kezelt a Budapest Airport. A repülőtér történetében ez volt eddig a legforgalmasabb május, 2010 májusához képest pedig 8,3 százalékkal nőtt az utasforgalom.


Az utasforgalom folyamatos növekedése bizonyíték arra, hogy a repülőtér járathálózata az üzleti és a szabadidős utazók számára egyaránt vonzó – idézi a közlemény Kam Jandut, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatóját.

A növekedéshez néhány nagy hagyományos légitársaság, a diszkont szegmens és a légiáru fuvarozók kimagasló teljesítménye is hozzájárult, csakúgy, mint a Qatar Airways, az American Airlines és a jet2.com új járatai.

A BA előrejelzései szerint ez a tendencia a következő néhány hónapban folytatódni fog, mivel 2011 nyarára a légitársaságok több résidő-igényt nyújtottak be a repülőtéren, mint korábban bármikor. “A téli menetrendi időszakkal kapcsolatos első jelzések is bíztatóak, mi pedig mindent megteszünk annak érdekében, hogy a kelet- közép-európai régió legjobb repülőterévé váljunk” – fűzte hozzá Kam Jandu.

A közlemény kitér arra is, hogy a 2A és 2B terminálokat összekötő SkyCourt terminálépület közelmúltbeli megnyitása jelentősen, évi 8,5 millió utasra növelheti a 2. terminál kapacitását. Az üzemeltető további fejlesztéseket tervez, amelyek révén a repülőtér akár évente 20 millió utas fogadására is képes lesz – közli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink