Reklámkiállítás meghosszabbítva

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 02. 09:31

A szépség és a reklám – A női ideál alakulása a 20. század első felében címen rendezett kiállítást a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum.

Reklamkiallitas meghosszabbitva

A sikerre való tekintettel a kiállítást a korábban általunk is jelzett időponthoz képest 2014.11.16-ig meghosszabbították.

Az öt évtizedet bemutató divat- és reklámtörténeti kiállítás a nők reklámozásban betöltött szerepét szemlélteti a múzeum gyűjteményének kevésbé közismert darabjaival. A tömegtermelés megjelenésével a reklám szerepe fokozatosan megnőtt, a hagyományos hirdetési formák mellett újabb és változatosabb eszközök segítették az eladást. A mindenkori divatlapok, filmek és fotók mellett a különböző reklámhordozók is értékes forrásai voltak az öltözködés történetének.

A tárlat 1900-tól az 1940-es évek végéig tekinti át a változó divatirányzatokat, egyúttal alkalmat ad a női szépségideál és a divat változásának nyomon követésére a huszadik században. Az egyes korszakok hangulatát és életérzését enteriőrök, fotómontázsok, korabeli ruhák, cipők és egyéb kiegészítők segítik felidézni.

Kapcsolódó cikkeink