Reggelizni egészséges!
Van-e kreatívabban „termékfejleszthető” ital a sörnél? Aligha. Még külföldre sem kell menni azért, hogy például egy vacsorát egy frenetikus almáspités sörrel fejezhessünk be.
A folyamatos verseny a sörök világában is új és újabb ízek megalkotására ösztönzi a gyártókat, ami az utóbbi néhány évben már egyre több bizarrnak tűnő eredményhez vezetett. Két éve sincs, hogy reggelihez klasszikus – édes – reggeli-alapanyagokkal főzött italokat ajánlottunk: bageles Berliner Weissét, gyümölcsös-gabonapelyhes sourt, zabpehellyel és mályvacukorral főzött IPA-t.
A reggelitrendeknek nem is kell változniuk ahhoz, hogy a reggelihez készülő söröké folyamatosan változzon. Konzervatív fordulat: most a kávé (és a csokoládé) a sztáralapanyag.
A kávéval és minőségi csokoládéval készülő, krémes állagú Canadian Breakfast Stoutról azt mondják, remekül beindítja a reggelt – feltehetőleg a hétvégit, merthogy alkoholtartalma 11,3%. A bourbonos hordós érlelésű KBS Espresso Stout (1) a kávéban hoz különleges minőséget, 12%-os alkohol- és egy kissé megnövelt koffeintartalommal.
A georgiai Oconee Brewing Company sörfőzde másképp fogja fel a reggeli mellé ajánlott sör fogalmát: Bacon & Kegs! (2) elnevezésű termékük a Waffle House reggelizőláncnak készült, és nemcsak a neve tartalmazza a bacont – főzéskor nem magát a füstölt húsos szalonnát adják hozzá, hanem annak kivonatát.
Azért a cereáliákra szavazóknak is marad valami: Seven Bro7hers főzde – a fenntarthatóság jegyében (is) – a Kellogs „hulladékaiból” főz stoutot, IPA-t és pale ale-t egyaránt (3). Ha a gyerek, mondjuk, a Coco Popst tejében, az apa (az igazi) a sörében reggelizi, az összetartja a családot, nem?
//
Kapcsolódó cikkeink
Történelmi mélypontra süllyedt a német sörpiac – egyre népszerűbb az alkoholmentes változat
Több mint harmincéves mélypontra esett a német sörértékesítés 2025 első…
Tovább olvasom >Forró augusztusban bíznak a sörgyártók
A tavalyi közel három százalékos növekedést követően az idei első…
Tovább olvasom >Újabb elismerés a Borsodi Sörgyár jó munkahelyi gyakorlataiért
Második alkalommal ítélték oda a Borsodi Sörgyárnak a Sokszínű és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új irányt vesz az Auchan: kisebb boltokkal lépne szintet a hipermarketlánc
Az Auchan Magyarország új stratégiát hirdetett: a következő években kisebb…
Tovább olvasom >Jelöljön Ön is, ki kapja a Gundel-díjat 2025-ben!
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró…
Tovább olvasom >