Reggelizni egészséges!
Van-e kreatívabban „termékfejleszthető” ital a sörnél? Aligha. Még külföldre sem kell menni azért, hogy például egy vacsorát egy frenetikus almáspités sörrel fejezhessünk be.
A folyamatos verseny a sörök világában is új és újabb ízek megalkotására ösztönzi a gyártókat, ami az utóbbi néhány évben már egyre több bizarrnak tűnő eredményhez vezetett. Két éve sincs, hogy reggelihez klasszikus – édes – reggeli-alapanyagokkal főzött italokat ajánlottunk: bageles Berliner Weissét, gyümölcsös-gabonapelyhes sourt, zabpehellyel és mályvacukorral főzött IPA-t.
A reggelitrendeknek nem is kell változniuk ahhoz, hogy a reggelihez készülő söröké folyamatosan változzon. Konzervatív fordulat: most a kávé (és a csokoládé) a sztáralapanyag.
A kávéval és minőségi csokoládéval készülő, krémes állagú Canadian Breakfast Stoutról azt mondják, remekül beindítja a reggelt – feltehetőleg a hétvégit, merthogy alkoholtartalma 11,3%. A bourbonos hordós érlelésű KBS Espresso Stout (1) a kávéban hoz különleges minőséget, 12%-os alkohol- és egy kissé megnövelt koffeintartalommal.
A georgiai Oconee Brewing Company sörfőzde másképp fogja fel a reggeli mellé ajánlott sör fogalmát: Bacon & Kegs! (2) elnevezésű termékük a Waffle House reggelizőláncnak készült, és nemcsak a neve tartalmazza a bacont – főzéskor nem magát a füstölt húsos szalonnát adják hozzá, hanem annak kivonatát.
Azért a cereáliákra szavazóknak is marad valami: Seven Bro7hers főzde – a fenntarthatóság jegyében (is) – a Kellogs „hulladékaiból” főz stoutot, IPA-t és pale ale-t egyaránt (3). Ha a gyerek, mondjuk, a Coco Popst tejében, az apa (az igazi) a sörében reggelizi, az összetartja a családot, nem?
//
Kapcsolódó cikkeink
Gyenge negyedéves eredmények miatt kihívásokkal néz szembe az Anheuser-Busch InBev és a Carlsberg
A világ vezető sörgyártói, az Anheuser-Busch InBev (AB InBev) és…
Tovább olvasom >30 millió eurót költ a Diageo a Guinness 0.0 gyártására
A Diageo 30 millió eurós beruházással növeli a Guinness alkoholmentes…
Tovább olvasom >Száz százalék Guinness, nulla százalék alkohol
Újra meglepetéssel indul a száraz november, hiszen novembertől a Borsodi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megugrik az európaiak utazási kedve: A 2024-es év őszi és téli szezonjának utazási trendjei
Az Európai Utazási Bizottság (ETC) legújabb kutatása szerint jelentős növekedés…
Tovább olvasom >Hello METRO, HelloPay!
Júliustól a METRO kínálatából, valamint a nagykereskedelem értékesítőin keresztül országszerte…
Tovább olvasom >Közel 13 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában 2023 első kilenc hónapjában
Romániában 12,8 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma 2023 első…
Tovább olvasom >