Reggelizni egészséges!

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 04. 28. 13:04

Van-e kreatívabban „termékfejleszthető” ital a sörnél? Aligha. Még külföldre sem kell menni azért, hogy például egy vacsorát egy frenetikus almáspités sörrel fejezhessünk be.

A folyamatos verseny a sörök világában is új és újabb ízek megalkotására ösztönzi a gyártókat, ami az utóbbi néhány évben már egyre több bizarrnak tűnő eredményhez vezetett. Két éve sincs, hogy reggelihez klasszikus – édes – reggeli-alapanyagokkal főzött italokat ajánlottunk: bageles Berliner Weissét, gyümölcsös-gabonapelyhes sourt, zabpehellyel és mályvacukorral főzött IPA-t.

A reggelitrendeknek nem is kell változniuk ahhoz, hogy a reggelihez készülő söröké folyamatosan változzon. Konzervatív fordulat: most a kávé (és a csokoládé) a sztáralapanyag.

A kávéval és minőségi csokoládéval készülő, krémes állagú Canadian Breakfast Stoutról azt mondják, remekül beindítja a reggelt – feltehetőleg a hétvégit, merthogy alkoholtartalma 11,3%. A bourbonos hordós érlelésű KBS Espresso Stout (1) a kávéban hoz különleges minőséget, 12%-os alkohol- és egy kissé megnövelt koffeintartalommal.

A georgiai Oconee Brewing Company sörfőzde másképp fogja fel a reggeli mellé ajánlott sör fogalmát: Bacon & Kegs! (2) elnevezésű termékük a Waffle House reggelizőláncnak készült, és nemcsak a neve tartalmazza a bacont – főzéskor nem magát a füstölt húsos szalonnát adják hozzá, hanem annak kivonatát.

Azért a cereáliákra szavazóknak is marad valami: Seven Bro7hers főzde – a fenntarthatóság jegyében (is) – a Kellogs „hulladékaiból” főz stoutot, IPA-t és pale ale-t egyaránt (3). Ha a gyerek, mondjuk, a Coco Popst tejében, az apa (az igazi) a sörében reggelizi, az összetartja a családot, nem?

//

Kapcsolódó cikkeink