Red Bull Thermal Dual wakeboard-verseny a Széchenyi fürdőben

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 02. 00:00

Közel 900 fős tömeg gyűlt össze február 27-én este a Széchenyi Fürdőben, hogy jelen lehessen a Red Bull Thermal Dual elnevezésű pénzdíjas versenyen, a tél egyetlen nyári wakeboard eseményén.

A várakozásoknak megfelelően a 9 legjobb magyar és a 3 külföldi „rider” (wakeborados) csatája rendkívül látványos és kiélezett versenyt eredményezett, ám végül a papírformának megfelelően a háromszoros világbajnok Bernard Hinterberger állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A nézőket a sportág legjobbjai mellett Sűrű Tamás (FX), a Red Bull Street Style április végi dél-afrikai nemzetközi döntő résztvevőjének freestyle foci bemutatója, monocikli show, DJ-k és fényfestés szórakoztatta. Az aktívabb kilátogatók a 38 fokos szélső medencékből kísérték figyelemmel a rendezvényt.
Egyenes kieséses rendszerben zajlott a verseny, a 12 „rider”-ből a középdöntőbe már csak 6-an jutottak tovább, köztük az egyetlen női induló – Horváth Kinga – is. Fantasztikus és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az összes versenyző, nehéz helyzetbe hozva ezzel a zsűritagokat: Kirsch Györgyöt, Sticzay Pétert és Szabó Tamást. Hosszas tanácskozás után megszületett a döntő 3 résztvevőjének névsora, majd kezdetét vette a végső küzdelem Bernard Hinterberger, Bakró Balázs és Papp László között.
A döntőben minden versenyzőnek 2 köre volt, a végső pontozásnál a jobbik kört értékelte a zsűri és így dőlt el a dobogó sorsa. Szoros küzdelem mellett végül mégis teljesült a papírforma, hiszen első helyen végzett a háromszoros világbajnok, Bernard Hinterberger, ezzel maga mögé utasítva a második helyen végző Bakró Balázst és a harmadik helyezett Papp Lászlót.

Kapcsolódó cikkeink