Rászorulókat és önkéntes segítőket támogatott az Upfield a járvány csúcsán
Május elején újabb 1.500 karton margarint ajánlott fel az Upfield Hungary a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek. A több, mint húsz tonnányi élelmiszer-adományban ezúttal a cég professzionális termékei is helyet kaptak, a SOTE egészségügyi dolgozóinak készített heti menü alapanyagaiként hasznosítják azokat.
„A koronavírus több oldalról is nyomást helyezett a hátrányos helyzetben élőkre. Amellett, hogy anyagilag és fizikailag is nehezebbé vált az élelmiszer vásárlás, az egészségvédelem fókuszába került a tápláló étrend. Szerettük volna, ha senkinek nem kell lemondania az értékes növényi étrend és az otthoni sütés-főzés alapvető kellékéről, a margarinról” – fogalmazott Dósa Gábor, az Upfield Hungary ügyvezető igazgatója.
Az új típusú koronavírus-járvány felforgatta a vásárlói szokásokat. Az emberek a bizonytalanságból fakadó aggodalom miatt elkezdtek felhalmozni, a GfK adatai szerint az átlagos kosárméret közel harmadával nőtt ebben az időszakban. A kiskereskedelmi készletek nem voltak felkészülve a forgalom ilyen mértékű megugrására, több tartós élelmiszerből is átmeneti hiány alakult ki. Márciusban és áprilisban a vaj és a margarin eladási adataiból, volumenben és értékben egyaránt kétszámjegyű növekedés volt kiolvasható.
Az Upfield március 10-én juttatta el első, közel 20 tonnás adományát a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, melyet májusban újabb 20 tonna Rama, Delma és Flora margarinból álló szállítmány követett.
„Hálásak vagyunk a felajánlásért, melyet az Élelmiszerbank partnerszervezetei, 60 civil szerveződés, 25 állami és önkormányzati fenntartású szociális intézmény, továbbá 15 egyházi szervezet segítségével osztottunk szét a kiszolgáltatott helyzetben élőknek.” – tette hozzá Szabó Szilvia, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület ügyvezetője.
A margarin piac meghatározó szereplője professzionális termékeivel ezúttal egy, az egészségügyi dolgozók étkeztetését segítő önkéntes kezdeményezést is támogatott. Több karton margarinnal járult hozzá a Kende Gastro, konyhai gép forgalmazó vállalat bemutató séfje által a SOTE orvosainak, ápolóinak és nővéreinek készített rendszeres heti menühöz.
Kapcsolódó cikkeink
12 358 rászoruló lakhat jól a Tesco és vásárlói által két nap alatt gyűjtött élelmiszerekből
A tavalyi mennyiséghez képest 100 tonnával több adomány érkezett a…
Tovább olvasom >290 millió forint a hétvégi adománygyűjtésen
244 tonna élelmiszeradományt adtak össze a vásárlók pénteken és szombaton…
Tovább olvasom >A Lidl vásárlói közel 90 tonna élelmiszeradománnyal segítik a rászorulókat
Nagy sikerrel zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület múlt pénteken és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egy korszak lezárul, egy új indul – marketingvezetői váltás az Eisbergnél
Két év után búcsúzik az Eisbergtől Gál Judit, a cég…
Tovább olvasom >Így maradhat egészséges a haj és bőr a közeledő nyári kánikulában is
A hajformázás, festés és szárítás mind gyengíthetik a haj belső…
Tovább olvasom >Új márkastratégiával és szerethető figurával újít az Auchan
A 27 éves jubileum alkalmából nem csak akciókkal és nyereményjátékkal…
Tovább olvasom >