Rászorulókat és önkéntes segítőket támogatott az Upfield a járvány csúcsán
Május elején újabb 1.500 karton margarint ajánlott fel az Upfield Hungary a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek. A több, mint húsz tonnányi élelmiszer-adományban ezúttal a cég professzionális termékei is helyet kaptak, a SOTE egészségügyi dolgozóinak készített heti menü alapanyagaiként hasznosítják azokat.
„A koronavírus több oldalról is nyomást helyezett a hátrányos helyzetben élőkre. Amellett, hogy anyagilag és fizikailag is nehezebbé vált az élelmiszer vásárlás, az egészségvédelem fókuszába került a tápláló étrend. Szerettük volna, ha senkinek nem kell lemondania az értékes növényi étrend és az otthoni sütés-főzés alapvető kellékéről, a margarinról” – fogalmazott Dósa Gábor, az Upfield Hungary ügyvezető igazgatója.
Az új típusú koronavírus-járvány felforgatta a vásárlói szokásokat. Az emberek a bizonytalanságból fakadó aggodalom miatt elkezdtek felhalmozni, a GfK adatai szerint az átlagos kosárméret közel harmadával nőtt ebben az időszakban. A kiskereskedelmi készletek nem voltak felkészülve a forgalom ilyen mértékű megugrására, több tartós élelmiszerből is átmeneti hiány alakult ki. Márciusban és áprilisban a vaj és a margarin eladási adataiból, volumenben és értékben egyaránt kétszámjegyű növekedés volt kiolvasható.
Az Upfield március 10-én juttatta el első, közel 20 tonnás adományát a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, melyet májusban újabb 20 tonna Rama, Delma és Flora margarinból álló szállítmány követett.
„Hálásak vagyunk a felajánlásért, melyet az Élelmiszerbank partnerszervezetei, 60 civil szerveződés, 25 állami és önkormányzati fenntartású szociális intézmény, továbbá 15 egyházi szervezet segítségével osztottunk szét a kiszolgáltatott helyzetben élőknek.” – tette hozzá Szabó Szilvia, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület ügyvezetője.
A margarin piac meghatározó szereplője professzionális termékeivel ezúttal egy, az egészségügyi dolgozók étkeztetését segítő önkéntes kezdeményezést is támogatott. Több karton margarinnal járult hozzá a Kende Gastro, konyhai gép forgalmazó vállalat bemutató séfje által a SOTE orvosainak, ápolóinak és nővéreinek készített rendszeres heti menühöz.
Kapcsolódó cikkeink
Befejeződött az RSZKF betegséggel fertőzött telepek felszámolása
A ragadós száj-és körömfájás (RSZKF) harmadik és negyedik kitörésével érintett…
Tovább olvasom >Elkezdték felhalmozni a tejet az emberek Szlovákiában
A szlovákiai száj- és körömfájás-járvány újabb gócpontjai hatására nő a…
Tovább olvasom >A baromfifélék összeírását rendelte el a kormányhivatal Csongrád-Csanád vármegyében
A teljes Csongrád-Csanád vármegyei baromfiállomány összeírását rendelte el a kormányhivatal,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Candy – 80 éve a jövőt inspirálja, most új korszakot nyit
A Candy, az olasz tradicionális háztartásigép-márka idén ünnepli fennállásának 80.…
Tovább olvasom >A magyar torma virágzik – mégis nehéz helyzetben vannak a termelők
Bár 2024-ben tovább nőtt a magyar tormaexport volumene, és a…
Tovább olvasom >Erős Pistás pogácsával rukkolt elő az Univer és a Lipóti Pékség
Omlós, mégis nagy erő van benne, egyesíti a túrós-tejfölös könnyedséget…
Tovább olvasom >