Rászorulókat és önkéntes segítőket támogatott az Upfield a járvány csúcsán
Május elején újabb 1.500 karton margarint ajánlott fel az Upfield Hungary a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek. A több, mint húsz tonnányi élelmiszer-adományban ezúttal a cég professzionális termékei is helyet kaptak, a SOTE egészségügyi dolgozóinak készített heti menü alapanyagaiként hasznosítják azokat.
„A koronavírus több oldalról is nyomást helyezett a hátrányos helyzetben élőkre. Amellett, hogy anyagilag és fizikailag is nehezebbé vált az élelmiszer vásárlás, az egészségvédelem fókuszába került a tápláló étrend. Szerettük volna, ha senkinek nem kell lemondania az értékes növényi étrend és az otthoni sütés-főzés alapvető kellékéről, a margarinról” – fogalmazott Dósa Gábor, az Upfield Hungary ügyvezető igazgatója.
Az új típusú koronavírus-járvány felforgatta a vásárlói szokásokat. Az emberek a bizonytalanságból fakadó aggodalom miatt elkezdtek felhalmozni, a GfK adatai szerint az átlagos kosárméret közel harmadával nőtt ebben az időszakban. A kiskereskedelmi készletek nem voltak felkészülve a forgalom ilyen mértékű megugrására, több tartós élelmiszerből is átmeneti hiány alakult ki. Márciusban és áprilisban a vaj és a margarin eladási adataiból, volumenben és értékben egyaránt kétszámjegyű növekedés volt kiolvasható.
Az Upfield március 10-én juttatta el első, közel 20 tonnás adományát a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, melyet májusban újabb 20 tonna Rama, Delma és Flora margarinból álló szállítmány követett.
„Hálásak vagyunk a felajánlásért, melyet az Élelmiszerbank partnerszervezetei, 60 civil szerveződés, 25 állami és önkormányzati fenntartású szociális intézmény, továbbá 15 egyházi szervezet segítségével osztottunk szét a kiszolgáltatott helyzetben élőknek.” – tette hozzá Szabó Szilvia, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület ügyvezetője.
A margarin piac meghatározó szereplője professzionális termékeivel ezúttal egy, az egészségügyi dolgozók étkeztetését segítő önkéntes kezdeményezést is támogatott. Több karton margarinnal járult hozzá a Kende Gastro, konyhai gép forgalmazó vállalat bemutató séfje által a SOTE orvosainak, ápolóinak és nővéreinek készített rendszeres heti menühöz.
Kapcsolódó cikkeink
Gyermekétkeztetési adománygyűjtő akció indul a Kifli.hu, a Mastercard és az Élelmiszerbank
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Mastercarddal és a Kifli.hu adománygyűjtő…
Tovább olvasom >Az élelmezési világnap lehetőséget kínál mindennapos választásaink újragondolására
Az élelem a legalapvetőbb emberi szükséglet közvetlenül a levegő és…
Tovább olvasom >Adományozással ünnepli 100. áruházának nyitását a JYSK Magyarország
Október végén Debrecenben nyílik a JYSK legújabb áruháza, amely hazánkban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tizenhárom millió forintot gyűjtött együtt a Nestlé és a Tesco a Magyar Élelmiszerbank részére
A Nestlé és a Tesco összefogásával megvalósult, tavaszi jótékonysági kampányban…
Tovább olvasom >Ismét elstartol a fenntartható életmód alapjaira nevelő Etesd az Eszed iskolai kihívás!
A Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért és az Okos Doboz hiánypótló…
Tovább olvasom >Kihirdették a Lidl élelmiszerhősök verseny nyerteseit
Sikerrel zárult a Lidl Magyarország Élelmiszerhősök versenye, amit az élelmiszer-pazarlás elleni világnap…
Tovább olvasom >