Raskó György: árstop után akár 1000 Ft-tal csökkenhet a trappista sajt kilós ára
Raskó György agrárközgazdász szerint a trappista sajt kilós ára akár 1000 forinttal is csökkenhet, ha az árstop kivezetésre kerül.

Már tavasszal sor kerülhet a nagy fordulatra
Raskó György a Magyar Hangnak adott interjújában többek között elmondta, ha kivezetnék az árstopot, akkor a 2,8 százalékos tejről az emberek visszatérnének a másfél százalékos zsírtartalmú tej vásárlására, így több tejzsír marad, az ebből készített termékek – mint a vaj vagy a sajt – ára pedig a kivezetést követő két-három héten belül esni kezdene.
Raskó György konkrét példákat is hozott az ársapkák káros hatásaira. Mint mondta, egy évi hárommilliárdos bevételű, hat üzlettel rendelkező dunántúli kisvállalkozó számításai szerint az ársapkák miatt májusban kétmillió, szeptemberben már hatmillió, decemberben pedig tízmillió forintos havi veszteséget szenvedett el. A beszerzési ár ugyanis egyre távolabb kerül a hatósági ártól. Csak az ársapkák miatt a hat bolt 48 millió forintot veszített.
Kapcsolódó cikkeink
A trappista sajt fogyasztását ösztönző kampány indult
Az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum (AMC) is csatlakozott…
Tovább olvasom >Országos kampányt indított a Tej Terméktanács a trappista sajt népszerűsítésére
A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista…
Tovább olvasom >Árrésstop 30 alapvető élelmiszerre: így próbálja kordában tartani az inflációt a kormány
A magyar kormány újabb árkorlátozó intézkedést jelentett be az élelmiszerpiacon.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Tízmilliók egy nyitófüllel – elindult a XIXO történetének legnagyobb nyereményjátéka
Idén nyáron minden eddiginél nagyobb dobásra készül a XIXO: elindult…
Tovább olvasom >