Rangos díjat kapott New York-ban Philippe Donnet, a nemzetközi Generali Csoport vezérigazgatója

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 03. 13. 08:47

A Foreign Policy Association a nemzetközi Generali Csoport vezérigazgatójának, Philippe Donnet-nak ítélte oda a vállalati társadalmi felelősségvállalásért járó díjat a 2023 Financial Services Dinner eseményén. A díjat Larry Fink (BlackRock elnök-vezérigazgatója) és Harry A. Fernandez (MSCI elnök-vezérigazgatója) adták át. Az elismerés tisztelgés Donnet fenntarthatóság iránti elkötelezettsége előtt – amely a Generali „Élethosszig partnerség 24 – a növekedés motorja” stratégiájának középpontjában áll.

Phillipe Donnet

A Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás díjat olyan magánszemélyeknek és vállalatoknak ítélik oda, akik saját közösségeikben elkötelezettek a példamutató társadalmi szerepvállalás mellett. A Foreign Policy Association a legrégebbi amerikai tanácsadó szervezet, demokrata és republikánus tagokkal egyaránt, és katalizátorként működik az Egyesült Államok külpolitikájával és globális kérdéseivel kapcsolatos tudatosság, megértés és megalapozott vélemény kialakításában. Kiegyensúlyozott, pártatlan programjain és kiadványain keresztül az FPA arra ösztönzi az állampolgárokat, hogy vegyenek részt a külpolitikai folyamatban. A díjat korábban többek között Peter Brabeck, a Nestle tiszteletbeli elnöke, Sir John Bond, a HSBC Holdings korábbi csoportelnöke, Anders Dahlvig, az IKEA korábbi elnök-vezérigazgatója, Sergio Ermotti, a Swiss Re elnöke, Kristalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap ügyvezető igazgatója, Indra Nooyi, a PepsiCo korábbi elnöke és vezérigazgatója, valamint David Rubenstein, a The Carlyle Group társalapítója és társelnöke kapta.

Phillipe Donnet, a nemzetközi Generali Csoport vezérigazgatója elmondta:

„Ez a díj bizonyítja a Generali erőteljes elkötelezettségét egy igazságosabb és fenntarthatóbb társadalom építése iránt, és büszke vagyok arra, hogy 75 000 munkavállalónkat és 173 000 biztosítási tanácsadónkat képviselhetem. A fenntarthatóság a Generali stratégiájának eredője. Azt, hogy munkatársaink felelősségteljesek, nem egyetlen cselekvés határozza meg: ez sokkal inkább egy gondolkodásmód, amellyel nap mint nap arra törekszünk, hogy támogassuk közösségeinket. Készen állunk arra, hogy előmozdítsuk a köz- és magánszféra közötti partnerségeket, hogy megelőzzük és leküzdjük mind az éghajlati, mind a társadalmi kihívásokat, mert szilárdan hiszem, hogy a fenntartható jövőhöz idő, elkötelezettség, jövőkép és mindenekelőtt együttműködés szükséges”

 – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkeink