Randstad Award: „Legvonzóbb munkaadó – gyógyszer- és vegyipar kategória” cím – Richter

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 09. 16:59

A Richter, hagyományaihoz híven, mind a hazai, mind a nemzetközi piacon sikeresen teljesít. Termékportfólióját folyamatosan újítja meg, piaci jelenléte területileg is egyre növekszik.

A világgazdasági nehézségektől senki, így a Richter sem mentesül. Megsokszorozott erő, racionális gondolkodás és nagy alkalmazkodóképesség szükséges a sikeres működéshez.

– Megbízható munkahelynek tartják a Richtert dolgozóink, mert igyekszünk mindig korrekt módon eljárni: a munkavállalókat nemcsak „erőforrásnak” tekintjük, hanem „hús-vér” embernek, és mert összességében a feladatok tudást, gondolkodást és szorgalmat kívánnak, így mindenki megtalálhatja a számára vonzó tevékenységet – mondja meggyőződéssel dr. Pellioniszné dr. Paróczai Margit, a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyilvánosan Működő Rt. emberierőforrás-igazgatója.A vállalat elsődleges célja az elkötelezett, magas teljesítményt nyújtó munkatársak megtartása, hiszen a megfelelő számú munkavállaló jelenléte már önmagában a legfontosabb kritériuma a működésnek.

Ha a munkavállalók jól képzettek, és még motiváltak is, továbbá elkötelezettek és mindent megtesznek a siker érdekében, akkor valóban pótolhatatlan és igazi versenyelőnyt jelentenek.

A HR-rendszerektől a legnagyobb elvárás a szakmai előrejutás (Szakmai Fejlődési Rendszer) és a vezetői karrier (Karrierprogram) átlátható, tervezhető menetének megvalósítása, mely szervesen kapcsolódik a teljesítményértékeléshez és a motiváció egyéb elemeihez.

– Ma valószínűleg a legtöbbek számára a munkahely megléte a legfontosabb. Ezzel együtt a munkaerő megtartása nem egyszerű dolog. Sok mindent lehet tenni ennek érdekében, de az igazságos, őszinte és humánus vállalati kultúra a legjobb alap, amelyre minden más épülhet – összegzi véleményét dr. Pellioniszné dr. Paróczai Margit.

Kapcsolódó cikkeink