Randi Gasztrohős módra
2018. 09. 06-án újra Gasztro Randit szerveznek a Gasztrohősök Budapesten, a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületében. A termelő-étterem találkozóra idén is várják a jó minőségű hazai alapanyagokat kereső séfeket, étterem tulajdonosokat.
A 2015-ben életre hívott esemény célja, hogy elindítsa a párbeszédet, a beszállítói együttműködések kialakulását a hazai termelők, környezetbarát szolgáltatást nyújtó cégek és a vendéglátóhelyek között.
“Sokszor hallottuk a vendéglátóhelyektől, hogy nagyon nehéz megtalálni a jó minőségű árut kínáló, megbízható termelőket, akikkel együtt tudnak dolgozni. A Gasztrohősök pedig ott segítenek, ahol tudnak, így elindítottuk a Gasztro Randit, hogy minél több helyi alapanyagból készült étel kerülhessen a vendégek tányérjára.” – mondta el Vighné Boóc Judit az alapítvány fenntartható vendéglátóhely szakértője.
A tavalyi évben nem csak a fővárosban, hanem két vidéki helyszínen; Balatonszárszón és Egerben is randizhattak a termelők és az éttermesek, ahol szintén nagy érdeklődés övezte a kezdeményezést. Így az összes eddigi esemény során több, mint száz termelő és vendéglátóhely találkozott egymással és kialakult több együttműködés is.
A civil szervezet és a Budapesti Gazdasági Egyetem 2016 óta működnek együtt. Az
oktatási intézmény Fenntarthatósági Stratégiájához jól illeszkedik a Felelős Gasztrohős célja – a felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetbarát törekvéseinek segítése- ezért a két szervezet a későbbiekben is tervez együttműködéseket.
Kapcsolódó cikkeink
Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Amikor a művészet életformáló erővé válik – Inspiráció a vezetésben és a mindennapokban az ESSCA rendezvényén
Az ESSCA School of Management budapesti kampusza a ZEMA porcelánékszer-manufaktúrával…
Tovább olvasom >Új elnökséggel és megújult célokkal folytatja a munkát az MLSZKSZ
Tisztújító közgyűléssel és szakmai konferenciával zárta a 2024-es évet a…
Tovább olvasom >A Promóciók napján átadásra kerültek az „Év Promóciója 2025” díjak
Idén 17. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >