Randi Gasztrohős módra
2018. 09. 06-án újra Gasztro Randit szerveznek a Gasztrohősök Budapesten, a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületében. A termelő-étterem találkozóra idén is várják a jó minőségű hazai alapanyagokat kereső séfeket, étterem tulajdonosokat.
A 2015-ben életre hívott esemény célja, hogy elindítsa a párbeszédet, a beszállítói együttműködések kialakulását a hazai termelők, környezetbarát szolgáltatást nyújtó cégek és a vendéglátóhelyek között.
“Sokszor hallottuk a vendéglátóhelyektől, hogy nagyon nehéz megtalálni a jó minőségű árut kínáló, megbízható termelőket, akikkel együtt tudnak dolgozni. A Gasztrohősök pedig ott segítenek, ahol tudnak, így elindítottuk a Gasztro Randit, hogy minél több helyi alapanyagból készült étel kerülhessen a vendégek tányérjára.” – mondta el Vighné Boóc Judit az alapítvány fenntartható vendéglátóhely szakértője.
A tavalyi évben nem csak a fővárosban, hanem két vidéki helyszínen; Balatonszárszón és Egerben is randizhattak a termelők és az éttermesek, ahol szintén nagy érdeklődés övezte a kezdeményezést. Így az összes eddigi esemény során több, mint száz termelő és vendéglátóhely találkozott egymással és kialakult több együttműködés is.
A civil szervezet és a Budapesti Gazdasági Egyetem 2016 óta működnek együtt. Az
oktatási intézmény Fenntarthatósági Stratégiájához jól illeszkedik a Felelős Gasztrohős célja – a felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetbarát törekvéseinek segítése- ezért a két szervezet a későbbiekben is tervez együttműködéseket.
Kapcsolódó cikkeink
Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Csütörtökön kezdődik a 13. Avasi Borangolás Miskolcon
Idén is megrendezik az Avasi Borangolást Miskolcon, ahol a belváros…
Tovább olvasom >Spárgaszezon indul Magyarországon: exportnagyhatalom vagy gasztronómiai lehetőség?
Miközben Nyugat-Európában tavaszi csemegeként ünneplik, itthon még mindig csak szűk…
Tovább olvasom >További cikkeink
Történelmi utazás a magyar bor nyomában – Egerben folytatódik a Rubicon és az MKIK előadássorozata
Május 15-én Egerben folytatódik a Rubicon Intézet és a Magyar…
Tovább olvasom >Gulyáságyúval és tacskófutammal indul a food truck szezon
Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba –…
Tovább olvasom >Május 13-án startol a 44. Országos Borverseny – Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett nyitják meg a rangos eseményt
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) 2025. május 13-án rendezi meg…
Tovább olvasom >