Randevúzz svéddel, sörözz románokkal!

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 03. 28. 08:00

Az európai sörkultúráról készített felmérést a SABMiller sörkonszern megbízásából az Added Value nevű független marketingkutató és márkafejlesztési tanácsadó cég. Tizenöt európai országban mintegy 7500 fogyasztóval készített internetes interjút.A kutatás szerint a sörivó férfiak lovagiasak, ha hölggyel söröznek. Meglepően nagyok viszont az eltérések abban, hogy milyen alkalmakkor illik és nem illik sört fogyasztani. Míg például a dánok 89 százaléka szívesen koccint sörrel egy esküvőn, az olaszoknak csak 23 százaléka tartja ugyanezt elfogadhatónak.
Ha valaki már az első randevún is sört óhajt rendelni a pincértől, svéd párt keressen magának, ott ugyanis a legtoleránsabbak ilyen téren. A legelutasítóbbak pedig a szlovákok – bár a negatív hozzáállás szinte az összes kelet-európai országra igaz.
Európa legbőkezűbb sörivói a románok: az ő esetükben a legvalószínűbb, hogy meghívnak valakit egy sörre anélkül, hogy ugyanezt elvárnák viszonzásul, és itt a legmagasabb az aránya azoknak, akik hajlandók egy körben akár tíznél is több társuk sörét kifizetni.

Kapcsolódó cikkeink