Rákkeltő színezék
A virslik és hamburgerhúsok színezéséhez használt „Vörös 2G” (E128) elnevezésű ételszínezékről a kiderült, hogy rákkeltő hatású.
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által végzett
állatkísérletek során kiderült, hogy a szervezetben anilinná átalakuló Vörös 2G
rákkeltő hatású mind az állatokra, mind az emberre nézve.
Az EFSA érvénytelenítette a sejtek génállományát megtámadó anilin ajánlott
maximális beviteléről szóló előírását, bár nem tiltotta meg eddig az
adalékanyag forgalmazását. Az EFSA, miután értesítette az Európai Bizottságot a
felfedezésről, most a tagállamok döntésére vár.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Hullámok a cégtrendben – a felszámolások és cégalapítások változó arcai
Csökkenő megszűnések mellett is csökkenő cégszámok a cégtrendben. A cégalapítási…
Tovább olvasom >IGD: A retail média és a hatékonyságnövelés fontos lesz 2024-ben
Az alábbi cikkünkben azt az IGD nemrégiben megjelent előrejelzésében felvázolt öt…
Tovább olvasom >Óvatosan, de tudatosan terveznek a hazai vállalkozások – VOSZ Barométer üzleti hangulatelemzés – 2024. I. negyedév
A bizonytalanság továbbra is erősen érezhető a hazai vállalkozások üzleti…
Tovább olvasom >